Vesa ja Ari ennättivät kuvaan kesken kiireisen työpäivän. Taas oli Sampo täynnä hyvän ruoan ystäviä.

Ravintola Sampo on maankuulu muikkuravintola, jonka päätuote on aito savolainen terveysruoka. Muikkua voidaan sen rasvahappokoostumuksen vuoksi pitää suorastaan superruokana. Hyvässä seurassa terveysvaikutukset tunnetusti vain tehostuvat.

Muikkuravintola Kauppakadun alapäässä on palvellut asiakkaitaan samassa paikassa, samalla nimellä ja samalla liikeidealla jo 87 vuotta. Remontteja on tehty harkiten, nykyinen design on samaa vuosimallia kuin Seppo Rädyn maailmanmestaruus Roomassa. Ruokalistan runko on 90-prosenttisesti sama kuin jo 1970-luvun lopulla. Ravintolan äänimaailma rakentuu iloisesta puheensorinasta, hyvinvarustetun jukeboxin tarjoamasta ajattomasta rytmimusiikista ja keittiöstä kuuluvasta paistuvan muikun tirinästä.

Aitoa terveysruokaa

Sampon asiakkaat vaikuttavat voivan oikein hyvin. Ravintolan piällysmies Ari Kuurne osaa antaa asialle vakuuttavan selityksen.
– Tiedemiehet ovat asiaa tutkineet ja todenneet että muikkuhan on mitä terveellisin eväs. Muikku kokoaa ravinnosta peräisin olevia rasvahappoja, erityisesti DHA:ta, jonka osuus on muikussa 20 – 40 prosenttia kaikista rasvahapoista. Rasvahappokoostumukseltaan muikku on siis mitä suositeltavinta ravintoa ja erottuu edukseen muista suomalaiskaloista. Oikeastaan muikku on reilu kala, sehän on kasvissyöjä meidän puolestamme. Muikku syö kasviplanktonia ja hyödyntää planktonin sisältämät rasvahapot. Petokaloissa ei ole yhtä paljon terveellisiä rasvahappoja kuin lupsakassa muikussa, Kuurne paljastaa ja muistuttaa vielä yhdestä terveysvaikutteisesta seikasta.
– Kun terveellistä muikkua nauttii hyvässä seurassa jylläävät rasvahapot ja endorfiinit yhtä aikaa. Maukkaita kesäjuomiakaan ei sovi unohtaa. Tämä kokoonpano on valmiiksi järjestelty meillä Sampossa, tervetulloo vaekka kokkeilemmaan, Ari Kuurne toivottaa.

p

Ravintola Sampo
Kauppakatu 13, 70100 Kuopio
puh. 020 762 4818
ma – to 11 – 22, pe – la 11 – 24, su 12 – 20
1.6-15.8. avoinna joka päivä 11-24
kuopio.sampo@restel.fi
www.restel.fi