Nyhtöleipä

1 kpl pyöreä maalaisleipä
100 g voita
1 kpl yksikyntinen valkosipuli
suolaa
mustapippuria
1/2 punttia persiljaa
3 dl maukasta juustoa esimerkiksi mozzarella-emmental -juustoraastetta

Leikkaa leipään melkein pohjaan asti viiltoja siten, että päälle muodostuu ruudukko.
Sekoita raastettu valkosipuli, voi, hienonnettu lehtipersilja, ripaus suolaa ja mustapippuria sekaisin. Laita maustevoita leivän viiltoihin.

Kääri leipä folioon ja laita se uuniin noin 10 minuutiksi + 200 asteeseen. Ota leipä uunista ja lisää juustoraaste viiltoihin tasaisesti. Laita leipä takaisin uuniin noin 10 minuutiksi kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Leivästä jokainen ruokailija voi nyhtää paloja, joissa on maukasta valkosipulivoita ja juustoa.