Joskus näihin töihin suorastaan hukkuu … mutta lopulta löytyy aina hyppyvaihde!

Lelukauppa Partasen yrittäjä Minna Kunnasluodon yritys Minnan Lelu Oy täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Yrittäjä muistelee kuluneita vuosia tyytyväisenä, vaikka työ on ollut ajoittain kaukana leikistä.

Otsikossa esitetty kysymys on tullut kuluneiden viiden vuoden aikana yrittäjä Minna Kunnasluodolle mieleen muutaman kerran. Kun Kunnasluoto aloitti Lelukauppa Partasen yrittäjänä, alkoi Suomessa lama ja Kuopiossa torin seutu oli ollut vuosia remontissa. Avattiinpa kuluttajia kiinnostava kauppakeskuskin Kuopion eteläpuolelle. Eikä siinä kaikki.
– Monet lelukauppakollegat ovat todenneet että viidessä vuodessa on alalla tapahtunut enemmän kuin edeltäneinä kolmenakymmenenä vuotena. Hittituotteet vaihtuvat nopeasti ja ovat vaikeammin ennustettavia, samoin markkinoinnin maailma on muuttunut. Päivät käyvät pahimmillaan lyhyiksi ja minimaalisilla yöunilla mennään, varsinkin loppuvuoden sesonkiaikaan. Moni pitää lelukauppaa leppoisana alana, missä ollaan enemmän leikkimässä kuin töissä, mutta kyllä tämä on paljon muutakin. Vastuu painaa monelta kantilta ja ajoittain laskupino hirvittää, Kunnasluoto kertoo.

Yrittäjä ei ole yksin

Oma perhe, tukijoukot ja huippuhenkilöstö mahdollistavat, että matka jatkuu vaikka välillä voimat ovatkin vähissä. Joskus kiireisimpinä aikoina tulee väsymysitku, mutta silloin ei kaukana ole väsymysnaurukaan.
– Alan vaativuudesta huolimatta lelukauppa-ala sopii minulle erinomaisesti. Olen herkkä innostumaan ja edelleenkin osaan katsoa maailmaa myös lapsen silmin, niillä silmillä joiden tuikkeessa täällä yrityksessä rakastan olla, Minna kertoo ja muistelee tilannetta viisi vuotta sitten.
– Aloittaessani olin alan nuorin ja vieläpä nainen. Olin nuorin lelukauppias, mutta myös nuori monella tasolla. Oman uskottavuuden eteen on tehty hartiavoimin töitä. Olen oppinut seisomaan omien päätösteni ja ajatusteni takana, niin onnistuneiden kuin epäonnistuneidenkin. Yrityksen kannattaa etsiä oma linjansa eikä poukkoilla muiden mukaan. Kiitos kaikille jotka olette olleet tässä viiden vuoden tarinassa tukenani, jatketaan yhdessä eteenpäin, Minna Kunnasluoto toivottaa ja vastaa otsikon kysymykseen että kyllä tässä järkeä on ja paljon!

p

Lelukauppa Partanen
Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18
70110 Kuopio
puh. 017 282 7511
ma – pe 9 – 19, la 9 – 16
myynti@lelupartanen.fi
www.lelupartanen.fi