Roope Hakkarainen on tuttu mies Pannuhuoneen tiskin takaa jo useamman vuoden ajalta. Tarkkasilmäiset musiikin ystävät tunnistavat hänet myös vahvassa nosteessa olevan Jonas&I -bändin laulusolistiksi. Itse asiassa Pannuhuoneen henkilökunnasta suurin osa tietää keikkaelämästä enemmän kuin keskivertobaarimikko. Roope ehti vastata kesken kiireisen illan muutamaan pikakysymykseen.

1. Kuinka kauan olet ollut Ravintolamestareiden hommissa ja millä titteleillä?
– 2010 tulin tänne jeesailee ja löysin toisen kodin. Ei olla titteliuskovaista kansaa, joten kaikki tehdään hommia ihan laidasta laitaan joukkuehengessä.

2. Millainen baari Pannuhuone sinun mielestäsi on?
– Rento ja tunnelmallinen musiikkibaari. Kesällä asiakaspaikat triplaa suuri katettu terassi, jossa monsuunin aikaankin on fiilis kohillaan.

3. Olet itsekin muusikko. Onko siitä apua baarityössä/kun suunnittelette Pannarin ohjelmatarjontaa?
– Meitä muusikkoja pyörii täällä töissä useampiakin. Näkisin, että enemmän hyötyä siitä on artistien kanssa toimimisessa. Miten ottaa yhtye vastaan, millaisella fiiliksellä heidän kanssaan toimia yms. Omasta keikkailusta erilaisissa kuppiloissa oppii varsinkin, että miten asioita ei ainakaan kannata hoitaa. Ja hyvät jutut jää mieleen.

4.Miltä Pannarin tuleva kesä näyttää, millaisia visioita ravintolalla ylipäätään on?
-Lungi meininki. Hyvää musaa, juomaa ja ruokaakin viikonloppuisin. Visioina tuottaa iltakulttuuria ja elävää musiikkia tähän kaupunkiin. Saada ihmiset sohviltaan ylös ja elämään, ei kuppilassa käynti tarvitse tarkoittaa kännäämistä! Tää on meidän olkkari ja sä oot meidän vieras.

5. Roopen juomavinkki tulevalle kesälle, mitä kannattaa testata?
– Juokee immeiset sitä mikä on suunmyötästä. Makuasioista on turha kiistellä. Kesän kuumalla säällä meikäläiselle uppoo hyvin shandy. Vähän raikkaampi vaihtoehto kun perinteinen keskiretvakka.

6. Olisiko joku speciaalikeikka, jonka haluaisit vinkata?
– Jo perinteeksi muodostunut Aavikko pannuhuoneen terassilla on esimerkiksi yksi todella kova suositus. We Play, You Dance!

p

Pannuhuone
Kauppakatu 25, 70100 Kuopio
puh. 017 581 0451
www.pannuhuone.net