Punaturkin uudessa röntgenlaitteessa onnistuvat esimerkiksi Kennelliiton viralliset kuvaukset. Poju istahti röntgenpöydälle yhdessä Jaana Auvisen kanssa tottuneesti.

Pieneläinvastaanotto Punaturkissa on ollut keväästä lähtien käytettävissä oma röntgenlaite. Nyt Kennelliiton viralliset tutkimukset ja muut röntgenkuvaukset onnistuvat nopeasti paikan päällä.

Röntgenillä tehdään esimerkiksi Kennelliiton virallisia lonkka-, selkä ja kyynärtutkimuksia. Kuvauksilla saadaan jalostuksen kannalta tärkeää tietoa siitä, onko koiralla mahdollisesti rodulla esiintyviä luusto-ongelmia.
– Mikäli koirankasvattajilla, harrastajilla tai yhdistyksillä on kiinnostusta, on meillä mahdollista järjestää joukkokuvauspäiviä, pieneläinhoitaja, toimitusjohtaja Jaana Auvinen kertoo.
Suoradigitaalinen röntgenlaitteisto helpottaa ja nopeuttaa myös diagnosointia.
– Nyt voimme kuvata esimerkiksi suolitukosepäilyn tai ontuvan eläimen täällä, eikä kuviin tarvitse lähteä muualle. Digitaalisuuden ansiosta kuvat valmistuvat nopeasti ja sitä kautta diagnoosin tekeminenkin nopeutuu.

Hyödynnä syksyn edut

Syksy on Punaturkissa teemapäivien ja kuukausien aikaa. Joulukuussa avataan Punaturkin perinteisen joulukalenterin luukkuja jo neljättä kertaa. Tiedossa on tarjouksia, infoa ja tapahtumia. Jo sitä ennen Punaturkissa tapahtuu. Lokakuun teemana on lemmikin ihonhoito.
– Järjestämme 10.10. luennon ihonhoidosta ja koko kuukauden ajan meillä on saatavilla infoa ja tarjouksia ihonhoitoon liittyen.
Marraskuussa muistetaan seniorilemmikkejä. Kuukauden aikana kannattaa hyödyntää seniori-ikäisten lemmikkien alennukset käynti-, rehu- ja laboratoriomaksuista. Tmi Anne-Mari Koistisen ja Royal Caninen kanssa yhteistyössä järjestettävässä seniori-illassa on tarjolla ruokintaneuvontaa ja muuta kohdennettua tietoa seniorilemmikkien hoidosta.
Auvinen muistuttaa, että iäkkäämpien lemmikkien on tärkeää käydä tarkastuksessa vuosittain.
– Vuosi on lemmikin elämässä pitkä aika. Monia tauteja pystytään ehkäisemään ja hoitamaan paremmin, kun tarkastuksissa käydään säännöllisesti.

 

p

Pieneläinvastaanotto
Punaturkki
Satamakatu 2, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi