Nuorten harrastustoiminnan tukeminen on keskeinen osa Savo Volleyn toimintaa. Seura tukee nuorten juniorityötä kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla.

Pielaveden Sampon ja Leka Volleyn liigajoukkueiden yhdistyttyä Savoon syntyi uusi superseura, jonka missiona on nousta savolaisen huippu-urheilun kirkkaimmaksi kiintotähdeksi.

Savo Volleyn joukkue on yhdistelmä kotimaan tämän hetken menestyneimpien lentopalloilijoiden kokemusta ja nuorten tulevaisuuden tähtien intoa ja energiaa. Toimitusjohtaja Timo Perälä näkee 20 menestyksekkään Sampo-vuoden jälkeen Savo Volleyssä mahdollisuuden toteuttaa uusia unelmia.
– Lekan ja Sampon voimien yhdistymisen myötä meillä on resurssit kurkottaa entistä korkeammalle, hän kertoo.
Seuraan onkin kerääntynyt oikea kotimaisen lentopalloilun dream team. Vuosikausien ulkomailla pelaamisen jälkeen Olli-Pekka Ojansivun ja Antti Siltalan kaltaiset kokeneet lentopallokarpaasit tekevät lopullisen paluun koti-Suomeen.
Kovan lisän joukkueen vahvuuteen tuo myös libero Taichi Kawaguchi, joka on yksi Japanin parhaista liberoista ja valittu myös sikäläisen liigan tähdistöotteluun.
– Kun valovoimaisiin tähtiin yhdistetään Fedor Ivanovin ja maajoukkueeseen nousseen Severi Savonsalmen kaltaiset nuoret huippulahjakkuudet, on kaudelle luvassa pelillistä ilotulitusta.

Tukea junioriurheilulle yli lajirajojen

Vaikka tuoreen seuran urheilulliset tavoitteet ovat syystäkin korkealla, haluaa Savo Volley tarjota alueelle muutakin kuin menestystä ja kantaa oman osansa yhteiskuntavastuusta. Kotipelejä pelataan peräti kahdeksalla paikkakunnalla: Kuopiossa, Pielavedellä, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Vieremällä, Pieksämäellä, Leppävirralla ja Varkaudessa. Niin runkosarjan kuin pudotuspelien ennakkolipputuloista 50 prosenttia tilitetään kunkin paikkakunnan junioriseuroille.
– Tietääksemme missään muualla ei ole yhtä järjestelmällisesti toteutettua junioritukitoimintaa. Lasten ja nuorten urheilun, harrastustoiminnan ja terveellisen elämäntavan edistäminen on meille hyvin tärkeä asia. Haluamme myös aidosti olla koko Savon joukkue. Toivottavasti savolaiset ottavatkin meidät omakseen heti ensimmäisellä kaudella, Perälä muistuttaa.

Ylpeästi savolainen

Koska Savo Volleysta halutaan koko Savon oma joukkue, on joukkueen jäseniä esitelty kesästä saakka persoonallisella ja paljon positiivista huomiota keränneellä videotuotannolla.
– Videoiden avulla yleisö pääsee tutustumaan joukkueeseemme ja seuraamaan kauden kulkua elämyksellisellä tavalla. Olen käyttänyt tässä yhteydessä siilivertausta: jos näet kotipihalla siilin yhden kerran, kyseessä on pelkkä siili. Mutta ajan kuluessa alat ruokkia sitä, keksit siilille ehkä nimen ja seuraatte ystävien kanssa sen touhuja. Meillä on joukkueessa mielettömiä, kiinnostavia persoonia, jotka haluamme tehdä ihmisille tutuiksi, Raine Siltala vertaa.
Kauden alussa tehtiin road show -videokiertue kaikilla kahdeksalla paikkakunnalla. Ylpeästi savolainen joukkue halusikin tuoda esille parhaita puolia pelipaikkakunnista. Hyvä esimerkki onnistuneesta videotuotannosta on myös Miro Määttäsen esittelyvideo. Yleispelaajalla on vahva keihäänheittotausta ja kädessä voimaa, jota haluttiin myös tuoda esille.
– Esittelemille Miron savolaisille Suomen kovimpana kätenä. Ja sitä hän myös on, omatkin pelaajat pelkäävät! Tervetuloa katsomaan peleihin, kannattaa vähän varoa, jos istuu lähietäisyydellä, Siltala virnuilee.

 

Joukkueen kuopus Fedor Ivanov jatkaa isänsä jalanjäljillä kohti lentopalloammattilaisuutta.

Elämykset yhdistävät

Savo Volley haluaa tarjota perinteistä urheilutapahtumaa enemmän elämyksellisyyttä tavallisesta poikkeavilla vivahteilla: laadukas äänentoisto, näyttävä led-pinnat ja Velmu-maskotti pitävät huolta tunnelmasta.
– Velmu tykkää sählätä ja on maailman paras tanssija – ainakin omasta mielestään.
Keskeinen elementti seuran toiminnassa on myös tiivis yritysyhteistyö. Yhteistyökumppaneiden ja -yritysten Savo-verkosto on kerännyt jo yli sata jäsentä. Kauden aikana järjestetään lähes 20 verkostokokoontumista aamupalatilaisuuksista erilaisiin tapahtumiin.
– Syyskuussa verkosto tutustui Ponssen tehtaisiin Vierämällä, nautiskeli Lenni-Kalle Taipaleen ja Kuopion konservatorion keikasta sekä kauden ensimmäisestä pelistä parhailta paikoilta.