Korvanappiliiton Lotta, Anna ja Mari ottivat kuvaan mukaan Suomelan Ramin, jonka oli tarkoitus olla säästä puhujien kuuntelijana elokuussa. Nyt Rami sai Oksapojasta uuden ystävän.

Syksyllä Kuopion torilla järjestettiin Säästä puhumisen MM-kilpailut. Kisat järjesti Suomen Korvanappiliitto, joka on herättänyt kiinnostusta ja saanut kymmeniä uusia jäseniä. Kyseessä on rekisteröity yhdistys, mutta siinäpä yhtymäkohdat kankeaan organisaatiorakenteeseen ovatkin.

Kuten niin monet muutkin hulvattomat ideat, on Suomen Korvanappiliittokin saanut alkunsa satunnaisesta vitsistä. Liiton puuhakas ydin on kolmen sisaruksen tehotrio, joka vuosi sitten kokosi joukkuetta opiskelijoiden Kauppakadun Imbrobatur -tapahtumaan. Lopulta sopiva jäsen löytyi, kun hänestä saatiin ”tieto korvanappiin”. Kauppatieteitä opiskeleva Anna Väänänen kertoo korvanappijutun lähteneen lentoon nopeasti ja pian se poiki kaikenlaista hauskaa.

Hauskanpitoa harmittomasti

– Meillä on tapana keksiä kaikenlaista hulvatonta puuhaa. Ainakin omasta mielestämme oli mainio tuuma perustaa rekisteröity yhdistys, jonka nimissä voisi toteuttaa kaikenlaisia kivoja ideoita. Toimimme toki muissakin järjestöissä, mutta Korvanappiliitossa haluamme keksiä omaksi ja muiden ihmisten iloksi kaikenlaista hauskaa. Ei tätä elämää tarvitse koko ajan niin hirveän totisesti ottaa. Mottomme on ”Älä odota mitään, mutta varaudu kaikkeen, sillä missään ei ole niin paljon järkeä kuin siinä, ettei missään ole mitään järkeä”, Anna Väänänen kiteyttää.
– Pilanpäiten ilmoitimme korvanappikoulutuksesta, jonka sitten jouduimmekin pitämään. Keväällä teimme retken lavatansseihin Maaningalle, ja syksyksi syntyi idea Säästä puhumisen MM-kisoista. Hyvien sparraajien tukemana saimme aikaiseksi mainiot kisat syyssateessa. Ensi vuonna, jos kelit suo, varmasti taas aloitetaan kilpasuorituksia sanoilla ”ohan tuo ilimoja pitännä”, restonomi-opiskelija Mari Väänänen jatkaa.

Yllätyksiä luvassa jatkossakin

Suomen Korvanappiliiton sihteeri Lotta Väänänen kertoo sisarusten saaneen liitolleen muutakin kuin kannustusta ja tukea.
– Alun alkaen omakin asenteeni siskojen touhuihin oli hieman varautunut kuten vanhemmillammekin. He eivät kuulemma uskaltaneet edes ennakkojuttuja lukea Säästä puhumisen MM-kisasta. No nyt minä olen sitten liiton puheenjohtaja, ja luulenpa, että ei kaikki toiminta enää ihan pelkän hupsuttelun piikkiin mene. Emme aio jättää liittoa vain opiskeluaikojen asiaksi vaan liittohallituksella on pitkän tähtäimen suunnitelmansa. Mutta kuten liittomme luonteeseen kuuluu ovat seuraavat tempaukset yllätyksiä suurelle yleisölle ja varmasti ensin myös meille itsellemme. Pidetään harmittomalla tavalla hauskaa ja luodaan yhdessä iloisia elämyksiä, toivottavat kaikki Korvanappiliiton Väänäset.
He lähettävät vielä sukulaisille terveisiä.
– Olkaa varuillanne, eivät nämä ideat tähän lopu!