Tivoli Sariola saapuu Matkuksen pihaan kaikkine laitteineen Kesän Avaus -tapahtuman ajaksi 17. –  27. toukokuuta.

Piipahdus Matkuksessa on osa Tivoli Sariolan 130-vuotissynttärikiertuetta. Juhlan kunniaksi tivolivieraat pääsevät kokeilemaan esimerkiksi uuden hurjan nuorisolaitteen, The Triben, kyytiä.

Sisällä kauppakeskuksessa asiakkaita ilahduttavat minikaruselli ja nukketeatteri sekä Sariolan juhlanäyttely, jossa pääsee kurkistamaan tivolin tarinoiden taakse. Tivolin historia on koottu myös Huvin huipulla 130 vuotta -kirjaksi.

Tivoliperinne Suomessa on nostettu myös Elävän perinnön kansalliseen luetteloon.

– Suomalainen tivoliperinne pääsi hiljattain osaksi Elävän perinnön kansallista luetteloa, oma historiamme on siis Unescon kuvauksen mukaisesti suojeltavaa kulttuuriperintöä. Olemme tästä valtavan ylpeitä ja onnellisia siitä, että voimme jakaa tarinamme muille juhlateoksen muodossa, tivolin toimitusjohtaja Ville Sariola sanoo.

Tivolin portilta jaetaan ensimmäisille asiakkaille joka päivä 100 vapaalippua laitteisiin. Laitelippuja voi myös voittaa arpajaisissa, jotka järjestetään #elohuoneessa joka päivä klo 15.

Lauantaina 19. toukokuuta vietetään Tivoli Sariolan 130-vuotissynttäreitä. Silloin tivolikentällä luvassa karkkisadetta, kasvomaalausta, yllätysarvontoja, erikoistarjouksia ja paljon muuta.