Lääkärikeskus IteLasaretti on nyt osa Pihlajalinnaa. Aluejohtajat Niina Malinen ja Petri Venesmaa kertovat, että toiminta jatkuu paikallisin voimin yhtä laadukkaana kuin ennenkin.

IteLasaretti on nyt Pihlajalinna Ite Kuopio

Lääkärikeskus IteLasaretista tuli osa Pihlajalinnaa aiemmin tänä vuonna. Lääkärikeskus toimii nyt uuden nimen alla, mutta muuten muutos ei asiakkaille näy. Asiakkaita palvelevat vanhat tutut terveydenhuollon ammattilaiset tutussa, välittömässä tunnelmassa.

Pihlajalinna on kotimainen vuonna 2001 perustettu sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja. Pirkanmaalta lähtöisin oleva yhtiö käsittää yli 40 lääkärikeskusta ympäri Suomen. Kuopion kaltaisia sairaalayksiköitä on seitsemän kappaletta. Tulevina vuosina verkosto laajenee yli 10 uudelle paikkakunnalle.
– Pihlajalinna on kotimaisessa omistuksessa oleva yhtiö, jolle paikallisuus ja paikallinen osaaminen on aidosti tärkeää, siksi muutos uuden omistajan alaisuuteen on ollut meille henkisesti helppo, kertovat aluejohtajat Niina Malinen ja Petri Venesmaa.
Asiakkaille muutos ei näy juuri muuten kuin uutena nimenä. Kokenut ja sitoutunut henkilökunta ja palvelutarjonta on sama.
– Kuopion yksikköä pyöritetään paikallisin voimin ja palvelutarjonta on yhtä laadukas kuin ennenkin. Toisaalta nyt meillä on takana suuren yhtiön edut. Hankinnoissa ja uusissa tuotteissa isommasta koosta on etua.

Laaja osaaminen ja hyvä yhteishenki

Kuopiossa palveluihin kuuluvat muun muassa työterveyshuolto, lääkäriasema lukuisine erikoisaloineen sekä leikkaussali, jossa tehdään vuosittain 700 leikkausta. Samasta talosta löytyvät niin ikään röntgen ja magneettikuvauspalvelut.  Kun kaikki löytyy saman katon alta, diagnoosin ja hoitosuunnitelman teko nopeutuu. Tämä on potilaiden ja yritysasiakkaiden kannalta tärkeää, toipumisen päästessä käyntiin nopeasti ja sairauslomien lyhentyessä.
– Meillä on täällä hyvin välitön tunnelma. Henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä keskenään, esimerkiksi työterveys- ja erikoislääkärit konsultoivat toisiaan joustavasti. Tämä kaikki näkyy asiakkaille hyvänä ja ripeänä palveluna ja parhaassa tapauksessa asiat selviävät yhdellä lääkärikäynnillä, ilman, että potilas käy lukuisien eri lääkäreiden vastaanotolla, Venesmaa kertoo.
– Tämä on tiimityötä. Hyvät osaajat ja riittävän laajat palvelut mahdollistavat asiakaslähtöisen palvelun. Kaikki toiminta ovat meille yhtä tärkeitä ja tukevat toisiaan, Malinen lisää.

Työterveys tähtää ennaltaehkäisyyn

Lääkärikeskuksen Itä-Suomen vastaava työterveyslääkäri Tytti Vajanto kertoo, että Pihlajalinnan työterveyspalveluissa ennaltaehkäisy on äärimmäisen tärkeää.
– Joustavuus, helppous ja asiakaslähtöisyys ei ole meille pelkkiä sanoja, vaan toiminnan lähtökohta.
Myös Vajanto korostaa henkilökunnan välitöntä keskusteluyhteyttä ja monialaista yhteistyötä. Asiakkaalle on tärkeää, että asiointi tapahtuu tuttujen ihmisten kanssa. Puhelimeen vastaavat samat ihmiset, jotka ottavat myös vastaan vastaanotolle tultaessa. Asiakasyritykset puolestaan arvostavat ennaltaehkäisyä ja luottamusta.
– Meillä on pitkäaikaisia asiakasyrityksiä, joiden kanssa on muodostettu syvä ja tiivis asiakassuhde. Tämä on meille yhtä tärkeä asia kuin asiakkaallekin..
Pihlajalinnalla on Suomessa kaikkiaan 7000 työterveyden asiakasyritystä ja 92 000 asiakasta.
– Työterveyshuollon keskeisintä toimintaa on ennaltaehkäisy. Itelasaretin muututtua Pihlajalinnaksi  pystymme keskittymään ison yrityksen tukipalvelujen ansiosta paremmin itse työhön. Toisaalta voimme tarjota lisäpalveluina esimerkiksi sähköisiä palveluita. Lääkärikeskusten verkosto palvelee nyt entistä paremmin myös niitä yrityksiä, joilla on työntekijöitä eri paikkakunnilla.

Toimiva, ennaltaehkäisyyn panostava työterveyshuolto tähtää siihen, että työntekijät voivat paremmin, tekevät enemmän ja säilyttävät työkykynsä pitempään. Tämä on niin työntekijöiden, työnantajan kuin meidänkin etumme, vastaava työterveyslääkäri Tytti Vajanto sanoo.


 

Nopeus ja asiantuntemus ovat kaikki kaikessa

Huippu-urheilijalle toimivat terveyspalvelut ovat äärimmäisen tärkeitä. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on ollut Itelasaretin, nykyisen Pihlajalinnan asiakas jo yli 10 vuotta.
– Muistelen, että tarvitsin johonkin vaivaan nopeasti erikoislääkärin apua ja silloin potilassuhteemme alkoi. Urheilijalle kroppa on tärkein työkalu ja jokainen ehjä ja terve harjoituspäivä tärkeä, joten hoitoon haluaa päästä mahdollisimman nopeasti, Mäkäräinen muistelee.
Kun matkapäiviä kertyy vuodessa 200, on joustavuus tärkeää. Mäkäräinen kokee, että hänen tarpeensa on otettu huomioon hyvin.
– Kyllä siellä on välillä työpäivää venytetty ja kahvitaukoa lyhennetty, että on voitu tarjota urheilijalle hänen tarvitsemansa hoito usein jo samana päivänä, kun olen ottanut yhteyttä.
Erityisen kriittinen aika on Mäkäräisen tapauksessa talvella kisakauden aikana. Talvella erilaiset pöpöt jylläävät ja sairastelu voi estää kilpailun ja harjoittelemisen. Huippu-urheilija arvostaa myös lääkäreiden monipuolista asiantuntemusta ja ymmärrystä kilpa-urheilun lainalaisuuksien suhteen.
– Urheilijat joutuvat noudattamaan myös antidoping-sääntöjä, joten aina ns. tavalliselle ihmiselle parhaiten soveltuva hoito ei käykään. Näissä asioissa lääkärin kokemus ja kontaktit toisiin lääkäreihin ovat erityisen tärkeitä.

p

Pihlajalinna
Ite Kuopio
Koljonniemenkatu 2, 70100 Kuopio
puh. 017 263 1200
www.pihlajalinna.fi