Elokuun viimeisenä viikonloppuna 24.- 25.8. Kuopion Kauppakadulla ja Puijonkadulla järjestettävän SATOA Kuopio Food Festivalin ruokamenut ovat julkaistu. Tapahtumaan osallistuvien ravintoloiden herkullisissa annoksissa korostuvat paikalliset raaka-aineet; jokaisessa annoksessa on käytetty vähintään yhtä paikallista komponenttia. Paikalliset raaka-aineet sekä niiden tuottajat ja -jalostajat nostetaan myös menuissa valokeilaan.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat pitävät toimipaikkaansa noin 90 km säteellä Kuopiosta. Mukana tänä vuonna ovat Konttiravintola Morton, Viikinkiravintola Harald, Hotelli IsoValkeinen, Vs Ravintolat, Thairavintola Samruai, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Harri’s Food Factory, Savon ammattiopisto, Houkutus, JK Streetfood/Jäppilän Kievari, Bowl D1ner, Kanresta, Hurma, Intro, Panza, Kylpylähotelli Rauhalahti, King’s Crown, Bierstube, Musta Lammas sekä Isä Camillo. Uutena osana tapahtumassa nähdään tänä vuonna myös yhteisöllisiä, usean yrittäjän kesken toteuttamia anniskelualueita.

Ohjelmaa XPress-lavalla

Tapahtuman oheisohjelman aikataulut julkistetaan tapahtumaviikolla. Luvassa muun muassa kokkien ja yrittäjien vierailuja, muusikoiden ja taiteilijoiden esityksiä, sekä tekemistä lapsiperheille. Oheisohjelma nähdään Puijonkadun ja Kauppakadun kulmaan nousevalla XPress-lavalla. Paikalla on myös lapsia ilahduttamassa XPress-leijona uuden ystävänsä kanssa. Tulkaahan tervehtimään niin maskottejamme kuin XPressin toimituksen jäseniä tapahtuma-alueelle!

—–

SATOA Kuopio Food Festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Puijonkadulla ja Kauppakadulla 24.-25.8. Aukioloajat pe klo 11-21 la klo 11-20. Tapahtumassa paikalliset ravintolat myyvät 3-6 euron arvoisia annoksia. Oheisohjelmassa nostetaan esille paikallisia kulttuurialan toimijoita, artisteja ja yrittäjiä. Tapahtumassa korostuvat yhteisöllisesti toteutetut teemat sekä vastuullisuus.

—-

SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. Tapahtumissa esillä olevat yritykset, annoksissa käytettävät raaka-aineet aina alihankintoja ja ohjelmaa myöten ovat pääosin paikallisesti toteutettuja. SATOA -ruokafestivaaliperheeseen kuuluu 2 vuosittain järjestettävää tapahtumaa; kesäkuun puolivälissä järjestettävä SATOA goes WILD ja elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä SATOA Kuopio Food Festival.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / Ruokasavo-hanke. Yhteistyössä Kuopio Food Festivalin kanssa: Savon XPress, Kuopio Juhlii ja Elokorjuujuhla.

Lisätietoja:

www.satoa.fi
www.tastesavo.fi
www.facebook.com/satoakuopio
www.instagram.com/satoakuopio

Jarkko Kääriäinen
tuottaja-tiedottaja
p.0438267690
info( at )satoa.fi