Tervetuloa OVV Asuntopalveluille Asemakadulle, myös uudet kuopiolaiset vaikka suoraan junalta, Pirjo Timonen toivottaa vastapäätä rautatieasemaa.

OVV Asuntopalvelut auttaa sijoittajaa sopivan kohteen löytämisestä aina vuokrausjärjestelyihin asti. Yrittäjävetoisella, valtakunnallisella ketjulla on asiakkainaan lähes 10 000 yksityistä sijoittajaa, yritystä ja yhteisöä. Kuopiosta OVV löytyy nyt uusista toimitiloista Asemakadulta, rautatieasemaa vastapäätä.

Asuntosijoittaminen on edelleen erittäin järkevä sijoittamisen muoto, mutta muutama seikka on syytä ottaa huomioon odotetun tuoton varmistamiseksi. Kun aikaisemmin vuokranantaja valitsi vuokralaisensa, on tilanne nyt liki käänteinen. Vuokranantajan on pohdittava kuinka vuokrattava asunto olisi mahdollisimman houkutteleva ja kuinka vuokranantajana kannattaa toimia, että syntyisi toimiva vuokrasuhde.
Yrittäjä Pirjo Timonen OVV Asuntopalvelusta on kuopiolaisille tuttu vuokra-asuntomarkkinoiden ja asuntosijoittamisen asiantuntija. Kiinteistöalan kokenut ammattilainen tuntee alan suhdannevaihtelut tarkoin.
– Voidaan puhua suorastaan vuokralaisen markkinoista, koska Kuopiossa tarjontaa asunnoista on huomattavasti enemmän kuin muutama vuosi sitten. Vuokraustoiminta on alkanut lähestyä yhä enemmän tavallisen myyntivälityksen toimintatapoja ja elementtejä. On tärkeää millaisilla kuvilla ja ilmoituksilla asuntoa markkinoidaan, mikä tekee juuri tästä kohteesta haluttavan, Timonen kertoo.

Selkeät pelisäännöt molempien etu

Myös vuokralaisten laatuvaatimukset ovat tiukentuneet niin asunnon laadun kuin koko vuokrausprosessin suhteen. Selkeät pelisäännöt jo vuokrasopimusta tehdessä ovat paikallaan mahdollisten tulevien epäselvyyksien välttämiseksi. Läpinäkyvyys on valttia, napakka mutta rehti vuokraisäntä on arvossaan. Tarpeen mukaan OVV Asuntopalvelut ”antaa kasvot” vuokranantajalle eli hoitaa kontaktoinnin vuokralaisen kanssa sovitusti jopa joulukorttia myöten. Vuokranantajat ja heidän tarpeensa ovat erilaisia, yhdelle laaja kokonaispalvelu on optimaalinen, toiselle taas riittää vaikkapa vuokrasopimuksen hoitaminen tai asunnon näytöt.
– Aikamme hektisyys asettaa omat kiihkeät vaatimuksensa. Sopiva vuokralainen halutaan löytää nopeasti ja sitovasti. Toiminta on rivakkaa puolin ja toisin, meidän työtämme on myös tämän osumatarkkuuden lisääminen vuokralaisen ja vuokranantajan välillä. Tulevaisuudessa tilanne tulee kuitenkin tasaantumaan, olemme matkalla muualla Euroopassa vallitsevaan tilanteeseen, missä vuokralla asuminen on yleisempää kuin omistusasunnossa asuminen. Tämä kannustaa edelleenkin asuntosijoittamiseen, varsinkin Kuopion kaltaisessa kehittyvässä ja koko ajan kasvavassa kaupungissa, Pirjo Timonen jatkaa.

Asiantuntijapalveluita uusissa tiloissa Asemakadulla

Vaikka asuntoa ei olisikaan vuokrattu OVV Asuntopalveluiden kautta, on tarjolla myös neuvontapalveluita mahdollisten riitatilanteiden sovittelussa. Näissä tilanteissa sovittelija ja asiantuntija on usein parempi vaihtoehto kuin kallis käräjöinti. Palvelut ovat tarpeen myös silloin, kun asunto on vuokrattu vaikkapa Facebookin kautta ja vuokrauksen yksityiskohtiin on jäänyt epäselvyyksiä. Myös taloyhtiöiden isännöitsijät käyttävät OVV:n neuvontapalveluita, esimerkiksi remontti- ja vahinkovastuukysymyksissä asiantuntija-apu on usein tarpeen.
OVV Asuntopalvelut muutti lokakuussa Puijonkadulta Asemakadulle. Pirjo Timonen kertoo uusien tilojen symboloivan yrityksen palveluiden monipuolisuutta ja avointa palveluasennetta.
– Meillä on töissä 11 henkilöä, joille uudet toimitilat antavat entistä paremman mahdollisuuden yksilölliseen palveluun, olipa kyseessä sitten vuokralainen, vuokranantaja tai asuntosijoittaja. Panostamme neuvontaan ja opastukseen ja näissä tiloissa toiminnallisuus toteutuu paremmin kuin entisisä Puijonkadun tiloissa. Täällä on hyvä tehdä työtä hyvän vuokra-asumisen puolesta, Pirjo Timonen linjaa.

p

OVV Asuntopalvelut
Asemakatu 26, 70100 Kuopio
puh. 017 363 5566, 044 363 5561
ma – pe 9 – 16
kuopio@ovv.com
www.ovv.com
www.vuokrakas.com
Facebookissa OVV
Asuntopalvelut Kuopio