Palvelutalo Lepolasta löytyvät kaikki palvelut saman katon alta. Tervetuloa tutustumaan taloon, Marita Metsärinne toivottaa.

Palvelutalo Lepolassa ollaan kuin yhtä perhettä, asukkaiden yksityisyyttä unohtamatta. Tarvittaessa saatavilla oleva apu ja viriketoiminta nostavat elämänlaatua ja tuovat turvaa ikäihmisen arkeen.

Lepola on paikallinen, itsenäinen palvelutalo, joka on Kuopion vanhimpia. Toiminnan taustalla on yleishyödyllinen Palvelutalo Lepola ry. Kaikkiaan asuntoja on 93 ja asukkaita lähes sata. Asuntojen koot vaihtelevat 27 ja 63 neliön välillä. Lepolassa on myös noin 20 neliön ryhmäkotiasuntoja. Johtaja Marita Metsärinne kertoo, että palvelutalossa asuminen on haluttu tehdä asukkaille mahdollisimman helpoksi.
– Tämä on täyden palvelun talo. Hoitohenkilökunta on paikalla kellon ympäri. Kaikki ruoka valmistetaan omassa keittiössä ja meillä on myös siivous omasta takaa. Lisäksi saatavilla on muun muassa fysioterapeutin, kampaajan, jalkahoitajan ja huoltofirman palveluita.
Metsärinne kertoo, että talon asukkaissa on sekä omatoimisia ja hyväkuntoisia vanhuksia kuin myös ympärivuorokautista apua tarvitsevia asukkaita.
– Asiakasmaksut määräytyvät sen mukaan, mitä palveluja asiakas käyttää. Hoidontarpeesta ja palveluista päättää asiakas itse tai hänen omaisensa. Rahalle saa hyvän vastineen palveluistamme. Meillä käyvät myös kaupungin palvelusetelit.

Apu on lähellä

Muutto palvelutaloon on usein iso asia. Halutessaan Lepolaan voi tulla vierailulle ja henkilökunta esittelee taloa ja sen toimintaa mielellään. Apua tarvitsevan ikäihmisen muutto palvelutaloon on usein omaisille helpotus ja toisaalta lähellä oleva apu sekä seura virkistävät myös asukkaita. Talossa on myös tarjolla runsaasti erilaista viriketoimintaa. Metsärinne korostaa, että jokaisen yksityisyyttä kunnioitetaan. Asuminen on kuin tavallisessa kerrostalossa, sillä erolla, että tarvittaessa apu on napin painalluksen päässä.
– Toisaalta moni on myös sanonut, että oli viisasta muuttaa ajoissa, kun vielä itse jaksoi järjestää muuttoon liittyvät asiat. Hoidon tarvetta ei siis välttämättä tarvitse olla meillä asuakseen.
Mahdollisuuksien mukaan asuntoja vuokrataan myös lyhyemmäksi ajaksi, esimerkiksi putkiremontin ajaksi.
– Kannattaa kysäistä, sattuuko meillä olemaan asuntoja vapaana, Metsärinne vinkkaa.

p

Palvelutalo Lepola
Taivaanpankontie 2, 70200 Kuopio
Johtaja Marita Metsärinne
puh. 044 270 9200
marita.metsarinne@palvelutalolepola.fi
Toimistosihteeri puh. 044 270 9201
www.palvelutalolepola.fi