Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

30-vuotiaan Kummisedän uusi ilme

Ravintolapalvelut

Kummisedän tiimi on valmiina tarjoamaan Kummisedän juhlavuoden ruoka- ja viihde-elämyksiä. Ylärivissä baarimestari Susanna Taskinen, vuoropäällikkö Kirsti ”Kettu” Kettunen, ravintoloitsija Petra Granqvist, baarimestari Minna Laukkanen ja vuoropäällikkö Laura ”Tiki” Tikkanen. Edessä keittiömestari Jere Hyttinen ja vuoromestari Henri Kosunen.

Kuopiolaisen ravintolaelämän klassikko Kummisetä juhlistaa 30 vuoden olemassaoloaan mittavalla remontilla baarin puolella ja uusilla bistrotyylisillä ruokatuotteilla. Elävää musiikkia on tarjolla jopa entistä monipuolisemmin. Uudistunut ravintola Kummisetä on rento kohtauspaikka aikuiseen makuun, missä kaikenikäisten on helppo viihtyä alkuillasta yöhön.  

Ravintola Kummisetä aloitti toimintansa Minna Canthin kadulla jo vuonna 1989. Juhlavuosi näkyy, tuntuu ja maistuu, sillä Kummisedässä on luvassa paljon uutta tarjottavaa. Ravintoloitsija Petra Granqvist kertoo juhlaan olevan aihetta kahdestakin syystä, hänellä itsellään tulee Kummisedässä viisitoista vuotta täyteen. Merkkivuosi näkyy myös ulospäin, sillä uutta on luvassa monellakin tavalla.
– Todella näkyvä ja konkreettinen asia on pubin perinpohjainen remontti ja uudistunut ilme. Nyt oli hyvä hetki pistää baari uusiksi. Pinnat on uusittu kauttaaltaan ja salia on avarrettu niin paljon kuin vain kantavat seinät mahdollistavat. Baaritiski siirtyy keskeltä salia vastapäiselle seinustalle ja bändien esiintymispaikka palaa kadunvarsiseinustalta alkuperäisen paikkaansa sisäpihan puoleiseen kulmaukseen. Sisustus on nyt olohuonemaisempi kuin aiemmin, pöytien lisäksi löytyy myös mukavia sohvaryhmiä. Värimaailma on lämmin ja kodikkuutta luova, Petra kertoo uuden ”Kummin olkkarin” ilmeestä, joka on upouusi mutta Kummisedän perinteitä kunnioittava.

Baaripurtavaa ja hyvää musiikkia

Pubin tarjonta monipuolistuu myös maistuvalla tavalla. Nyt pubin puoleltakin saa ruokaa, lista on bistrotyylinen ja käy hyvin vaikka töiden jälkeisen pikkunälän taltuttamiseen.
– Listalla on toki pari samaa suosikkia kuin à la carte -puolellakin, mutta yleislinja on enemmän hieman nopeampiin pub-annoksiin päin. Tälle on jo valmis kysyntä olemassa, kaikki eivät välttämättä halua istua iltaa ruokapuolella pitkän kaavan mukaan vaan ehkä tulla suoraan pubiin lasilliselle ja syömään jotain pienempää. Viikonloppuisin kyllä herkästi jäädään pidempäänkin, elävän musiikin tarjontaa terävöitetään ja elävää musiikkia on tarjolla kiinnostavien teemojen mukaan rockista bilemeininkiin, Petra Granqvist lupaa ja muistuttaa myös pubin juomavalikoiman olevan uuden pubin tunnelmaan sopiva.
– Pienpanimoiden oluet ovat vahvasti mukana kuvassa ja laatuviinien lisäksi omana erikoisuutena nostamme samppanjaa esille. Myös sen osalta suosimme pientuottajia ja kuukauden samppanjasta on aina kivoja tarjouksia.

Grilliin makuja maailmalta

Keittiömestari Jere Hyttinen kertoo Kummisedän keittiön juhlivan kolmekymppisiään klassisten makujen merkeissä.
– Olemme nostaneet esiin toivottuja klassikoita aina 1980-luvulta asti eri teemojen mukaan. Tarjolla on ollut siikaa voipaperissa Borsalinon ajalta, katkarapuruukku vuosituhannen vaihteesta ja monta muuta tuttua annosta ravintolan historiasta. Laadukkaisiin raaka-aineisiin ja oikeisiin valmistustapoihin kiinnitämme jatkossakin suurta huomiota, se jos mikä kuuluu Kummisedän keittiön hyviin perinteisiin, Jere linjaa.
Kummisedän grillilounas on ohjelmassa tulevanakin kesänä. Kuopiolaisten suosikiksi noussut lounas saa sekin uusia makuja. Vuoromestari Henri Kosunen kertoo teema-ajattelun piristävän myös grillilounasta.
– Lounas on tarjolla edelleen seisovasta pöydästä, mutta raaka-aineet tullaan valitsemaan teemojen mukaan mikä tuo mukavaa vaihtelua lounaslistaan. Ehkäpä jonain päivänä lounas kootaan pohjoisafrikkalaiseen tapaan, toisena taas italialaisittain. Ja totta kai puuhiiligrillillämme lihaan saadaan ne parhaat maut, vuoromestari Henri Kosunen suunnittelee jo tulevaa kesäkautta.

Petra Granqvist ja sorkkarauta pubin puolella helmikuussa. Tervetuloa maaliskuun 19.päivä katsomaan miltä täysi uusi pubi näyttää, Petra Granqvist toivottaa remontin keskeltä.
p

Ravintola Kummisetä
Minna Canthin katu 44,
70100 Kuopio
puh. 017 369 9880
ti – to 16 – 22 (keittiö 16 – 21)
pe 16 – 24 (keittiö 16 – 22.30)
la 15 – 24 (keittiö 15 – 22.30)
ravintola@kummiseta.com
www.kummiseta.com
Facebookissa Ravintola Kummisetä

 

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.