Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Aktivointia ja iloa arkeen

Hoivapalvelut, Ihmiset ja ilmiöt

Kipsin vuoksi en ole voinut tehdä itse kaikkia askareita, joten Anne on muun muassa pessyt kaappeja, tehnyt ruokaa ja käyttänyt suihkussa Tiina Kemppainen kertoo. Hän on ollut hyvin tyytyväinen Anne Tiihosen apuun. Askareiden lomassa on tietysti vaihdettu myös kuulumiset kaikessa rauhassa.

Kotiaskareita, kaupassa käyntiä, kävelyretki tai leivontatuokio yhdessä tehden. KotiSenior tarjoaa kaikkea tätä ja paljon muuta asiakkaiden arkeen.

Elämäntilanteet vaihtelevat ja iän tai sairastumisen myötä toimintakyky ja oma-aloitteisuus voivat laskea. FysioSeniorin uusi KotiSenior-palvelu tarjoaa aktivoivaa kotiapua, virikkeellistä yhdessäoloa ja yhteistä tekemistä.
– Idea palveluun tuli FysioSeniorin kuntoutusasiakkaiden kautta. Pystymme nyt tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua. Fysioterapia voi jatkua KotiSeniorin kautta arkikuntoutuksena. Samalla tavoin, jos kotipalveluasiakkaalla ilmenee tarvetta fysioterapialle, meiltä se löytyy saman katon alta, toimitusjohtaja Marja Korhonen kertoo.
Tavoitteena on aktivoida ikäihmisiä ja edesauttaa kotona asumista mahdollisimman pitkään. Korhonen muistuttaa, että varhainen tuensaanti on tärkeää.
– Kun apua ja aktivointia on tarjolla jo ennaltaehkäisevästi, pärjätään kotonakin todennäköisesti pidempään. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä. On hyvä muistaa, että KotiSenior-palveluista saa kotitalousvähennystä.

Kiireetöntä yhdessäoloa ja askareita

Kuntoutukseen suuntautunut lähihoitaja Anne Tiihonen kertoo, että asiakkaille tarjotaan ennen kaikkea kiireetöntä aikaa ja aktivointia.
– Esimerkiksi voin ohjata asiakkaan kuntopyörälle sillä aikaa kun itse siivoan tai sitten voimme käydä ulkoilemassa tai tehdä yhdessä arjen askareita. Mahdollisuuksien mukaan toteutetaan asiakkaan haaveita, hän kertoo.
Palvelusta saatu palaute on ollut hyvin positiivista. Myös omaisille on tärkeää, että läheisen luona käy sama tuttu omahoitaja ja omaisten kanssa ollaan tarvittaessa tiiviisti yhteydessä.
– Asiakkaiden kanssa syntyy luottamuksellinen suhde. Heille on tärkeää, että kotona käy tuttu ihminen, joka tulee silloin kun on sovittu.

p
KotiSenior Oy

Satamakatu 32
70100 Kuopio
Asiakaspalvelu: 044 224 0110
asiakaspalvelu@kotisenior.fi
www.kotisenior.fi

FysioSenior Oy

Satamakatu 32
70100 Kuopio
Asiakaspalvelu:044 224 0031
asiakaspalvelu@fysiosenior.fi
www.fysiosenior.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.