Asunnottomien yötä vietetään vuosittain 17. lokakuuta, YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Asunnottomien tilanne vaihtelee suuresti, ja siksi asunnottomuuden määrittely on vaikeaa. Pahimmillaan asunnottomaksi jäänyt joutuu viettämään yönsä kadulla, mutta yleisempää on asuminen tilapäisesti tuttavien tai sukulaisten luona. Asunnoton joutuu pärjäämään tilanteessa, jossa normaalin arjen perusedellytykset puuttuvat. Stressiä aiheuttaa epävarmuus tulevasta yösijasta sekä se, kauanko asunnottomuus tulee jatkumaan. Asunnottomuuteen ei kuitenkaan ole pakko alistua.

Torilla tavataan!

Tiistaina 17.10. klo 17-20 Kuopion torilla järjestetään ensimmäistä kertaa #omallekohdalle -tapahtuma. Ohjelmassa on musiikkia, ruokaa, hyväntekeväisyyskirpputori sekä keskusteluja, joiden ytimessä ovat koskettavat tarinat asunnottomuudesta. Kuopiolaiset ovat tervetulleita torille viettämään aikaa yhdessä tärkeän asian äärellä, taustoista tai elämäntilanteesta riippumatta. Tapahtuma on koonnut taakseen runsaasti paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja muita toimijoita, jotka mahdollistavat järjestelyt vapaaehtoisella työpanoksellaan. #omallekohdalle on täysin sitoutumaton hyvänmielen tapahtuma, jonka taustalla toimivat tahot haluavat tehdä yhdessä hyvää.

Mistä apua?

Apua asunnottomalle tai asunnottomuusuhan alaiselle:

  • Kuopion aikuissosiaalityö, Asemakatu 38-40A, 2.krs, asiakaspalvelu avoinna ma – pe klo 12 – 14. Puhelinneuvonta 017 183 970 klo 9 – 11 ja klo 14 – 15
  • Mikäli asukas tarvitsee tuettua asumista voi hän kääntyä Kuopion kaupungin erityisasumispalveluiden puoleen.

Jos ei ole paikkaa seuraavaksi yöksi:

  • Patakukkulalla toimiva asumispäivystys on avoinna klo 21 – 7.30. Asumispäivystys palvelee tilapäisesti yösijaa tarvitsevia täysi-ikäisiä henkilöitä. Asumispäivystykseen voi hakeutua ilman maksusitoumusta. Osoite: Pyynpolku 10, Puh. 040 822 8633.