Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Auto kiiltäväksi kesäkeleille

Autot, veneet ja moottoripyörät

 Kesän aluksi auto kuntoon ulkoa ja sisältä, niin suviajot kulkevat tyylikkäästi, Jenny Koponen vinkkaa.

Kesällä moni pesee autonsa itse, mutta pinnat pysyvät kiiltävinä huomattavasti kauemmin, kun pohjatyöt on tehnyt alan ammattilainen. Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen erikoisosaaja Kauppapaikka Birgerissä.

Iäkkäämpikin ja paljon kilometrejä myös hiekkateillä kerännyt ajopeli saa myllytyksessä helposti muutaman vuoden takaisin kohti uutuuden kiiltoaan. Myllytys tarkoittaa maalipinnan koneellista kiillotusta. Koska auton maalipinta kuluu ajan myötä, pintaan tulee naarmuja, kiilto häviää ja pahimmillaan kiilto on vaihtunut mattapinnaksi. Maalipintaa kuluttavat esimerkiksi harjapesukoneet ja lumiharjat. Myös UV-säteily on omiaan haalistamaan maalipintaa.

Myllytys palauttaa alkuperäisen kiillon

Yrittäjä Jenny Koponen vinkkaa alkukesän olevan juuri sopivaa myllytysaikaa.
– Myllytyksellä saadaan poistettua naarmuja ja hapettumia maalipinnasta, jolloin maalipinta voidaan palauttaa jopa uudenveroiseksi. Vaativien talvikelien jälkeen kevät ja alkukesä on juuri sopivaa aikaa myllyttää kulkupeli kesäkuntoon. Samalla auton käyttöikä jatkuu ja jälleenmyyntiarvo säilyy. Parhaassa tapauksessa naapuri luulee, että on käyty autokaupoilla kun myllytetyllä ajopelillä karauttaa takaisin kotipihaan, naurahtaa Jenny ja muistuttaa että sama efekti on odotettavissa myös moottoripyörien kohdalla. Myllytyksellä prätkä saadaan taas edustuskiiltoon.

Vahalla kestävää suojaa

Jos myllytyksen tarvetta ei ole, kannattaa auto silti vahata keväällä kesää varten. Auto Hohde tekee vahauksen oikealla tekniikalla ja asianmukaisin varustein sekä huippuluokan Trans Clean ja Koch Chemie -autokemikaaleja käyttäen. Kovavahauksella tuloksena on jopa vuoden suoja ulkoisilta rasituksilta, kuten UV-säteily ja hapettuminen. Kunnon vahaus kannattaa aina, Jenny Koponen vinkkaa ja muistuttaa näiden huipputuotteiden olevan nyt myös kuluttajien saatavilla. Auto Hohde myy ammattilaistason autokemikaaleja myös kotona tapahtuvia huoltoja varten.

Myllytyksellä moottoripyöräkin on kohta kuin uudenveroinen, Jyri Mononen kertoo.

p

Auto Hohde
J.Koponen Tmi
Väliköntie 4, 70700 Kuopio
puh. 040 589 4890
ma – pe 8 – 16
www.autohohdekoponen.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.