Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Avaruusteknologiasta paloturvallisuuden uusi ase

Erikoisliikkeet, Korjaukset ja huollot

Peltaco Oy tarjoaa monipuolista asiantuntijaosaamista ja tuotteita palo- ja työturvallisuuden saralla. Uusimpana turvallinen aerosolisammutusjärjestelmä, joka sopii moneen kohteeseen, Peltacon Jussi Eskelinen (oik.) ja Mikko Tikkanen kertovat.

Uuden sukupolven paloturvaratkaisut hyödyntävät avaruusteknologiaa.

Kuopiolainen turvallisuustalo Peltaco on aloittanut yhteistyön oululaisen Salgrom Technologies Oy:n kanssa. Salgromatic aerosolisammutusyksiköt ja -järjestelmät edustavat tämän hetken kehittyneintä palontorjuntatekniikkaa ja tarjoavat absoluuttisen luotettavaa, monenlaisiin tiloihin soveltuvaa ja elinkaarikustannuksiltaan tehokasta palontorjuntaa.
Aerosolisammutusjärjestelmän laitteet eivät tarvitse sähköä, vettä tai ulkopuolisia virtalähteitä. Näin ne soveltuvat hyvin paikkoihin, jotka on suojeltava vedeltä, kuten esimerkiksi sähköpääkeskuksiin, varavirtakeskuksiin ja serverihuoneisiin. Ne ovat erinomainen ja kustannustehokas valinta myös teollisuuden käyttöön sekä työkoneiden ja moottoriajoneuvojen suojaukseen, turvallisuusasiantuntija Mikko Tikkanen Peltacolta kertoo.

Kustannustehokas ja monikäyttöinen

Järjestelmän asentaminen voidaan tehdä jälkiasennuksena, eikä läpivientejä tarvita, joten kyseessä on myös perinteistä kaasusammutusjärjestelmää huokeampi vaihtoehto. Lisäksi kaasusammutusjärjestelmien kaasupullot on koeponnistettava kymmenen vuoden välein kun taas aerosolisammuttimien toiminta-aika on 20 vuotta. Näin ollen ne tulevat myös elinkaarikustannuksiltaan edullisemmiksi.
Teknologia hyödyntää avaruuslennoilla käytettyä neuvostoliittolaista sammutusteknologiaa, jonka kehittäminen aloitettiin 1960-luvulla Apollo-sukkulan traagisen tulipalon myötä. Nykyään aerosolisammutusta hyödynnetään muun muassa F1-kilpaveneissä.
– Rakettiteknologian patentti vapautui 2000-luvulla ja huolellisen testauksen ja standardisoinnin jälkeen aerosolisammuttimia on pystytty tarjoamaan Suomessa enenevässä määrin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Perinteisille sammutusjärjestelmillekin on vielä paikkansa, mutta uskomme vahvasti, että tehokkuutensa, turvallisuutensa ja helpon asennettavuuden sekä edullisuutensa ansiosta aerosolijärjestelmät tulevat yleistymään nopeasti, toimitusjohtaja Jussi Eskelinen kertoo.
Helpoimmillaan aerosolisammutusjärjestelmän asennus on niinkin helppoa, että kämmeneen sopiva sammutusnappi kiinnitetään magneetilla esimerkiksi sähkökeskuksen kylkeen. Tilan säästö ja asennuksen helppous on siis huomattava, ja mikä parasta, turvallinen ja myös ekologinen sammutusjärjestelmä on toimintavalmiudessa seuraavat 20 vuotta.

Salgromatic-aerosolisammutusyksikkö ei tarvitse toimiakseen sähköä, vettä tai ulkopuolisia virtalähteitä, joten se sopii moniin eri käyttökohteisiin.

p
Peltaco Oy Kuopio

Kartanonkatu 6, 70700 Kuopio
ma – pe 8 – 16, puh. 0500 423 340
jussi.eskelinen@peltaco.com
mikko.tikkanen@peltaco.com

Peltaco Oy Siilinjärvi

Harjamäenraitti 16 (Innocum T3)
71870 Siilinjärvi
ma – pe 9 – 14, puh. 0500 423 340

www.peltaco.com
Verkkokauppa kauppa.peltaco.com
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.