Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hyviä hommia rakennusalalla

Rakentaminen ja remontointi

Sanekon ydintiimi yhteiskuvassa, vain pari syyslomalaista puuttuu. Ylärivissä Vasemmalta Jukka Mönkkönen, Jukka Kasanen, Jari Tirkkonen, Sami Rissanen, Rauno Kinnunen, Kimmo Jormalainen, Ari Valta ja Hannu Sirkka. Edessä vasemmalta Jari Ruokojärvi, Jari Miettinen ja Veli Rantanen.

Rakennusala on muutamassa vuosikymmenessä kokenut huomattavan muutoksen. Materiaalit, työtavat ja aikataulut ovat nyt jotain aivan muuta kuin viimevuosituhannella. Kuopiolainen Saneko Oy on hyvä esimerkki muutoksiin sopeutuneesta yrityksestä, joka työllistää ympärivuotisesti ison joukon ammattimiehiä.

Toimitusjohtaja Kimmo Jormalainen kertoo mitä kolmetoista vuotta sitten päätettiin, kun osaavien ammattimiesten omistama rakennusfirma perustettiin. Pikavoittojen sijaan tavoitteena olivat heti alusta lähtien työn korkea laatu ja kestävät asiakassuhteet.
– Minä, Jukka Kasanen ja Rauno Kinnunen olimme jo silloin kokeneita rakennusalan ammattilaisia. Työkuvioissa oli tulossa muutoksia ja päätimme muiden palveluksesta siirtyä itse yrittäjiksi. Liike oli luonteva ja helppo, sillä jo ennen kuin firma oli edes perustettu, olivat ensimmäiset urakat jo käynnissä, Jormalainen muistelee.

Ammattimiesten yhteenliittymä

Vaikka Saneko oli nimenä uusi, sen perustajat olivat tuttuja niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneillekin.
– Tunsimme rakennusalan vaatimukset, joten emme lähteneet liikkeelle nollapisteestä. Saneko aloitti toimintansa tutulla toiminta-alueella ja urakoihin päästiin kiinni heti. Ensimmäinen tavoite oli saada leipä pöytään meille kolmelle, mutta puolen vuoden kuluttua oli hommissa jo kaksi miestä lisää. Sanekon palkkalistoilla työskentelee nyt ympärivuotisesti jopa neljätoista ammattilaista timpureista ja puusepistä maalareihin ja kalusteasentajiin.
Taloyhtiöille tarjoamme todella monipuoliset palvelut ja myös julkiset tilat ovat meille tuttuja kohteita. Luonnollisesti myös yksityisasiakkaat saavat meiltä täyden palvelun. Osaava porukka hoitaa hommat julkisen tilan muutostöistä omakotiasujan saranan säätöön. Laajemmatkin urakat onnistuvat saman luukun kautta, sen takaa omien osaajien lisäksi pätevä yhteistyöverkostomme, Sanekon perustajat kertovat yrityksen palveluiden toimitusvarmuudesta.

Laatutyötä hyvällä yhteispelillä

Jukka Kasasen t-paidan selkämyksessä lukee teksti ”Hyviä hommia”. Kasanen valottaa mitä tämä sanapari Sanekossa tarkoittaa.
– Tiukoillakin aikatauluilla työmme laatu on korkea ja myös käytettävät materiaalit ja työtavat sen mukaiset. ”Hyvillä hommilla” haluamme ilmaista myös ylpeyttä omasta toimialastamme ja sen työmahdollisuuksista. Töissä on kokenut porukka, josta moni on ollut mukana Sanekossa koko 2010-luvun. Yhteistä työhistoriaa on usean kaverin kanssa jo paljon pidemmältä ajalta, Kasanen kertoo.

Tekijöitä tarvitaan

Jos on halua oppia ja tarttua työhön, rakennusalalla hommia löytyy ja tekemällä oppii.
– Meillä uudet miehet ovat aina ensin kokeneemman mukana ja Sanekon hyvähenkisessä tiimissä yhteispeli toimii. Nykyään työajat, olosuhteet työmailla, varusteet ja eri työvälineet ovat eri luokkaa kuin meidän kolmen nuoruudessa. Tarjolla on oikeasti hyviä hommia, joissa näkee työnsä jäljen ja voi olla aidosti ylpeä omasta ammatistaan, Sanekon kolmikko linjaa.

Saneko Oy:n yrittäjät Rauno, Jukka ja Kimmo ovat tottuneet kokoontumaan piirustusten ääreen.

p
Saneko Oy

Varikkokatu 2
70620 Kuopio
Kimmo Jormalainen 044 539 4957
rakennuspalvelu@saneko.fi
www.saneko.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.