Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Illoo iästä

Tapahtumat

Matti Johannes Koivu esiintyy folktrioineen esiintyy torstai-iltana.

Siilifolk kajauttaa iloa ilmoille 6 - 11. heinäkuuta. Illoo iästä -teema korostaa ohjelmiston monipuolisuutta ja festivaalin merkitystä itäisen Suomen suurimpana kansantaiteen juhlana.

Siilifolk on vakiinnuttanut paikkansa Itä-Suomen suurimpana kansanmusiikin ja kansantaiteen festivaalina. Se tekee tunnetuksi itäsuomalaista kulttuuria ja itäsuomalaisia tekijöitä mutta tuo lavalle kansanmusiikin taitajia myös kauempaa.
Lähiseudun osaajien voimin toteutuu esimerkiksi tiistai-illan Savolainen messu, joka on festivaalin tuottaja Antti Janka-Murroksen säveltämä kirkkomusiikkiteos. Noin puolet materiaalista on sävelletty varta vasten teokseen ja puolet valittu vanhoista savolaisista perinnesävelmistä.
Savolainen messu esitettiin Siilinjärven kirkossa ensimmäisen kerran viime kesänä juuri Siilifolkin aikaan.
- Olemme kiertäneet noin puoli vuotta pitkin Savoa. Messu saa uusinnan tänä kesänä, koska se kiinnostaa yleisöä edelleen, mutta tilaisuuksia päästä kuulemaan sitä on vähän, Janka-Murros sanoo.
Festivaali kiinnostaa nykyisin artisteja ja yhtyeitä ulkomaita myöten.
- Olemme saaneet tänäkin vuonna useampia esiintymistarjouksia ulkomailta. Tulossa on ainakin petroskoilainen lasten ja nuorten kansantanssiryhmä Kulkuset.

Poimintoja festivaaliviikolta

Siilifolkin rungossa toistuu tänäkin kesänä festivaalikävijöille tuttuja elementtejä. Niitä ovat esimerkiksi maanantain savolainen aloitus, tiistain perhepäivä ja torstain kansanlaulukirkko.
Perjantaina on totta kai luvassa tanssit. Tänä vuonna tanssiväki saa pyörähdellä Lasse Hoikan ja Souvareiden tahtiin.
Torstai-iltana ilmoille kajahtaa uudemman folkin säveliä. Estradille astelee tummanpuhuvaa indie-folkia esittävä Viitasen Piia, joka on tämän hetken kirkkaimpia suomalaisia folk-nimiä.
Viitasen Piia saa iltaan seurakseen Matti Johannes Koivun Uskomattoman Folktrion. Koivu kuuluu maan vahvimpien laulaja-lauluntekijöiden joukkoon ja vaikutti myös Ultramariini-yhtyeessä.
Festivaaliviikon aikana esiintyy myös lukuisia muita kansanmusiikin taitajia. Mukana ovat muun muassa kahden pohjalaisherran Mäsä-Duo ja 5/5-yhtye, joka on yksi nykykansanmusiikin kuumimmista lupauksista.
Oman säväyksensä tuovat pelimannit, kansantanssijat ja muut kansantaiteilijat. Halukkaat voivat ilmoittautua esiintyjäkaartiin maaliskuun loppuun asti.
- Haluamme tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden tulla esiintymään. Korvaukseksi esiintymisestä saa ilmaisen sisäänpääsyn iltaohjelmaan koko viikoksi, Janka-Murros sanoo.
Seuraa viestintää
Tässä vaiheessa kevättä Siilifolkin ohjelmiston rakentaminen on kiivaimmillaan. Ajantasaista tietoa esiintyjistä löytää Siilifolkin nettisivuilta ja Facebookista.
Lähempänä festivaalia Janka-Murros laatii lisäksi Spotifyhin soittolistan, joka antaa esimakua esiintyjäkattauksesta.
Siilifolk tarjoilee ilmaista ohjelmaa joka päivä noin klo 16:een saakka. Iltaisin festivaalialueelle on parinkympin sisäänpääsymaksu.
Tänä vuonna festivaali on viikkoa aikaisemmin kuin tavallisesti, 6. - 11. heinäkuuta. Yleisöä toivotaan paikan päälle jälleen runsain mitoin.
- Siilifolk on esiintymislavoineen ja äänentoistoineen täysverinen festivaali, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, Janka-Murros sanoo.

Viime kesänä Siilifolkissa oli noin 13500 kävijää.

p
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.