Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Milla Uusitalo viihtyy juoksulenkillä. Oikeissa varusteissa ei sateinenkaan sää haittaa.

Juoksu on tehokasta perusliikuntaa, josta nauttii kunnon varusteilla kaikissa olosuhteissa. Juoksun erikoisliike Intersport Kuopio tarjoaa syksyn ja talven lenkeille huippumerkkien uutuudet niin tekstiili- kuin jalkineosastoillakin.

Juoksu kiinnostaa nykyään yhä useampia. Perinteinen liikuntamuoto on takavuosista monipuolistunut ja tarjoaa nyt sopivia haasteita hyvin erilaisille liikkujille. Takavuosien hölköttely asfalttitien laidassa on saanut seurakseen maasto- ja polkujuoksun, joita voi nykyään niitäkin harrastaa lähes ympärivuotisesti.

Maastoon ja maanteille

Kaikesta liikunnasta saa eniten irti, kun varusteet ovat tarkoituksenmukaiset ja laadukkaat. Juoksua voi harrastaa todella monipuolisesti, ja siihen riittävät oikein valitut perusvarusteet. Oma jalka ja jalkineen käyttötarkoitus on kuitenkin syytä ottaa huomioon uusia tossuja valitessa. Kuopion Intersport-kauppiaat Tuukka ja Milla Uusitalo viihtyvät itsekin juoksulenkillä ja tietävät mikä merkitys asianmukaisilla varusteilla on.
– Maratonit ja hölkät juostaan pääasiassa asfaltilla ja treeneihin tarvitaan kunnon iskunvaimennus sekä mahdollisia askelvirheitä korjaava rakenne. Vauhdikkaampaan juoksuun tähtääville on sitten omat, kevytrakenteisemmat jalkineensa. Intersportilla Footbalance -jalkatestin avulla saadaan täsmätietoa ja eri tarkoituksiin löytyy laajasta valikoimastamme sopiva malli. Meiltä löytyy suuri valikoima kenkämalleja huippumerkeiltä kuten Nike, Adidas, Asics ja New Balance, Tuukka kertoo.

Pitoa jääkeleille

Jos juoksusta haluaa nauttia kaikkina vuodenaikoina, ei pari kolme vaihdeltavaa tossuparia ole lainkaan liioittelua. Maastossa tarvitaan tukevuutta ja pitoa ja kosteissa olosuhteissa vettä hylkivä pinta on eduksi. Talven liukkailla lumikeleillä nastakenkä on osoittautunut ylivoimaiseksi jalkineeksi, vaikka yleisjalkineeksi vaikkapa yleisten tilojen lattioille ne eivät sovellu. Esimerkiksi Icebug, Sarva ja Salomon ovat tehneet paljon tuotekehitystä nastakenkien parissa, ja niiltä löytyy monipuolinen mallisto syksyn ja talven vaativille keleille.

Hiki ei haittaa

Myös tarkoituksenmukaiset, laadukkaat tekstiilit ovat osa juoksunautintoa. Kun ihoa vasten on aina kuivaa, on matkaa mukava taittaa vähän pidempäänkin. Milla Uusitalo pukeutuu lenkille sään mukaan.
– Oikein valitut tekstiilit tekevät lenkeistä nautittavia huonommallakin säällä ja silloin kun hiki otetaan kunnolla pintaan. Tekniset alusasut ja hengittävät, kevyet tekstiilit motivoivat omalta osaltaan lähtemään ulos liikkumaan. Intersportista löytyvät kansainvälisten huippubrändien uutuusmallit, jotka ovat paitsi todella mukavia yllä, myös kuoseiltaan ja väritykseltään tyylikkäitä asuja myös vapaa-aikaan ja muihinkin harrastuksiin kuin juoksuun.

Maastokäyttöön suunniteltu juoksukenkä on todella monikäyttöinen jalkine, Tuukka Uusitalo vinkkaa.

p
Intersport
Kuopio keskusta

Haapaniemenkatu 32
70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 18, la 10 -16, su 12 – 16
kuopio@intersport.fi
www.intersport.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.