Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kauhun voimalla koronaa vastaan!

Tapahtumat

Kuopion Vilimit -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kauheissa tunnelmissa: Kauhu-Vilimit esittää lokakuun alussa monipuolisen kattauksen kauhuelokuvan klassikoita ja harvinaisempia tuttavuuksia.

Eikö koronasyksyssäkin olisi jo tarpeeksi, joku voi kysyä, mutta tapahtuman järjestäjillä on takanaan tutkimustietoa. Joukko Pennsylvanian, Chicagon ja Aarhusin yliopistojen tutkijoita julkaisi kesällä 2020 tutkimuksen, jonka mukaan kauhutarinoiden ystävät ovat sietäneet koronavuoden synnyttämiä henkisiä paineita keskimääräistä paremmin.

Kauhu-Vilimeille on siis sosiaalista ja henkistä tilausta.

Elokuvat esitetään 1. – 4.10. Kino Kuvakukossa, mutta avajaisia vietetään taatusti unohtumattomalla tavalla Kuopion Tuomiokirkossa. Ajomies-klassikkoelokuvasta saadaan nauttia kirkkourkujen säestyksellä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Tuomiokirkossa järjestetään elokuvaesitys.

Ajomies on vuonna 1921 valmistunut, Victor Sjöströmin ohjaama mykkäelokuva, joka on yksi maailman arvostuimmista mykkäelokuvista. Musiikista vastaa urkutaiteilija, Tampereen Tuomiokirkon urkuri Esa Toivola.

Elokuvafestivaalin koko ohjelma löytyy Alueellinen Elokuvakeskus ISAK ry:n kotisivuilta.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.