Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kauppakeskus Aapeli – aito kaupunkilainen

Erikoisliikkeet

Aapelin toisesta kerroksesta kelpaa katsella Kuopion keskustan elämää, kauppakeskusjohtaja Joonas Hallman (vas.) ja yrittäjä Antti Kärki kertovat mittaillessaan tulevan terassin korkeutta.

Kauppakeskus Aapeli sijaitsee keskustan sydämessä, torin laidalla. Kuljetpa jalan, autolla tai julkisilla, Aapeli monipuolisine palveluineen on aina lähellä.

Aapelin kattava ja monipuolinen palvelutarjonta tekee kauppakeskuksesta houkuttelevan asiointipaikan laajalle ikäryhmälle aina nuorista aikuisista varttuneempaan väestöön. Samassa paikassa hoituvat ostokset muodin ja sisustuksen maailmassa sekä puhelinliittymä- ja laajakaista-asiat. Kauppakeskuksesta löytyvät niin ikään parturi-kampaamopalvelut, monipuolinen optikko- ja silmälasiliikkeiden valikoima, pankki-, varainhoito- ja kiinteistönvälityspalveluja, unohtamatta tietenkään ravintola- ja kahvilatarjontaa.
Uutena palveluna yhdyskäytävään on tullut myös pakettiautomaatti.
– Kauppakeskuksen kolmessa kerroksessa on liikkeitä lähes parikymmentä ja pitkälle käytyjä neuvotteluja myös uusista tulokkaista on käyty, kauppakeskusjohtaja Joonas Hallman kertoo.

Sisäänkäynti Kuopion sydämeen

Agore Kiinteistöt on omistanut Aapelin kiinteistön kaksi vuotta. Omistajan intresseissä on paitsi kehittää kauppakeskusta myös olla mukana koko keskustan kehittämisessä. Hallman näkee tärkeänä edistysaskeleena sen, että liikkuminen kohteesta toiseen on helppoa. Aapelissa asioiminen onkin erittäin sujuvaa.
– Aapeli on maailman navan äärellä oleva easy access- eli helposti saavutettava kauppakeskus. Kauppakeskuksen parkkihalli tarjoaa pysäköintitilaa kahdessa kerroksessa ja ensimmäinen pysäköintitunti on ilmainen. Aapelin kautta pääsee myös kätevästi siirtymään maan alla torin alle ja muihin torin läheisyydessä oleviin kohteisiin, joten huono sääkään ei haittaa liikkumista.
Kävelykadun varrella ei liikenteen melu häiritse, mutta silti ollaan aivan kaupunkikeskustan ja sen palvelutarjonnan ytimessä. Myös kauppakeskuksen esteettömyyteen sekä turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Tämä takaa sen, että Aapeli on viihtyisä, kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka.

Terassi paraatipaikalle

Tämän kesän näkyvin hanke Aapelissa on uuden terassin rakentaminen toiseen kerrokseen, ravintola Hygge Bron yhteyteen. Aapelin kulmaan rakentuvalta terassilta aukeavat huikeat näkymät suoraan keskustan ja torin vilskeeseen.
– Terassi valmistuu ja otetaan käyttöön kesäkuun aikana, viimeistään juhannukseen mennessä, Antti Kärki Hygge Brosta kertoo.
Tulossa on yhteensä 50 neliön terassialue, josta ulkoterassin osuus on noin 30 neliötä. Kärki arvelee asiakaspaikkoja tulevan noin 30 – 40 kappaletta. Myöhemmin terassi on tarkoitus myös kattaa säältä suojaan.
Joonas Hallman aloitti terassin suunnittelun jo yli vuosi sitten ja Antti innostui ajatuksesta heti, onhan kyse kaupungin paraatipaikasta.
– On mahtavaa nähdä suunnitelmien vihdoin tulevan todeksi, Hallman toteaa.
Kiinteistön omistaja onkin mielellään mukana hankkeessa, josta riittää iloa niin kauppakeskukselle kuin kaupunkilaisillekin.
Terassista on tulossa rento ja viihtyisä kohtaamis- ja oleskelupaikka, jossa terassikulttuuri ja ruokailu yhdistyvät. Luvassa on myös aivan uusia avauksia. Toiveena on, että terassilla päästään tulevaisuudessa myös grillaamaan.

Aapelin parkkihallissa pysäköiminen on ilmaista ensimmäisen tunnin ajan.

Aapelin parkkihalli – maailman navan laidalla!

Näin helposti se toimii:

• Sisäänajo Minna Canthin kadun puolelta
• Parkkihalli on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina
• Ensimmäinen pysäköintitunti on ilmainen
• Parkkilipun saa sisäänajokerroksen automaatista, syöttämällä automaattiin auton rekisteritunnuksen
• Maksutapana toimivat myös Easypark- sekä Parkman -sovellukset
• Parkkihallista pääsee kauppakeskukseen kätevästi hissillä
• Parkkihallista on myös maanalainen yhteys Toriparkkiin ja kauppakeskus Apajaan

p
Kauppakeskus Aapeli

Kauppakatu 28, 70110 Kuopio
ma – pe 9 – 19, la 10 – 17
www.kauppakeskusaapeli.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.