Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Koko kansan Sampo

Ravintolapalvelut

Sampo on lukemattomien kaveriporukoiden ja ystäväjoukkojen kohtauspaikka.

Suomen kuuluisin ja vanhin muikkuravintola on kuopiolainen Ravintola Sampo. Historiallisessa miljöössä toimiva sympaattinen erikoisravintola on yhdistelmä nostalgiaa, ajattomia makuja ja trendikästä kaupunkikulttuuria.

Ravintola Sampon historiaa ulottuu peräti 89 vuoden päähän, toiminta alkoi kieltolain ollessa vielä voimassa. Anniskelun vapauduttua jatkui tarina nykyisellä paikallaan ja ulko-oven leveyskin määriteltiin nykyiselleen jo 30-luvulla. Tavallista kapeampi mitta tuli siunatuksi ministeri Urho Kekkosen valtuutuksella, aina niin kauan kuin kiinteistössä ravintolatoimintaa on. Sen jälkeen Sampo on selvinnyt jatkoon vaikeistakin ajoista. Ravintolan päällysmies Ari Kuurne tuli taloon jo 90-luvun alussa ja tuntee muikkuravintolan vaiheet.
– Vaikeana kieltolakiaikana aloitettiin, talvisodassa naapuri pommitti talosta tornin hajalle, lamavuodet ovat koetelleet tavallaan mutta korona pisti pariksi kuukaudeksi ovet säppiin. Kesäkuun alussa saatiin ovet kera turvatoimien taas avata ja heti ensimmäisestä päivästä on vilinää riittänyt. Kaikesta päätellen ihmisille on tullut suorastaan muikunkaipuu. Eihän tuo toki mikään ihme olekaan, Kuurne veistelee.

Aitoa kuopiolaisuutta

Legendaarisen muikkuravintolan pitkän iän ja suosion salaisuus on aito paikallisuus. Kuopiolaisuus ja savolaisuus ovat Sampossa mitä helpoimmin lähestyttävässä muodossa. Konstailematon palvelu, olitpa ministeri, muusikko, hitsari tai jatsari, yhdistettynä yli kolmekymmentä vuotta liki muuttumattomana säilyneeseen ruokalistaan, ei voi olla hurmaamatta.
– Hymy ei hyydy tiskin takana eikä muikku muuta keittiöstämme muihin maisemiin. Sisustuskin on jo vuosikymmenien takaa, kuten monet kanta-asiakkaatkin ihan valtakunnan ykköspaikoilta. Rauhattomassa nykyajassa haluamme tarjota jotain kodikasta ja pysyvää. Kotoisan ravintolan, jonka tuntee omakseen, vaikka ei olisi käynyt Kuopiossa vuosiin. Sampo onkin vakiintunut kohtaamispaikka niin nykyisille, kuin varsinkin entisille kuopiolaisille, Kuurne paljastaa.

p
Ravintola Sampo

Kauppakatu 13
70100 Kuopio
puh. 040 630 4550
ma – la 11 – 22
su 12 – 18
kuopio.sampo@restel.fi
www.muikkuravintolasampo.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.