Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Lumilautatähdet kisaavat keväällä Kasurilan rinteissä

Liikunta ja hyvinvointi, Tapahtumat, Vapaa-aika ja elämykset

Lumilautailuhuiput kokoontuvat huhtikuussa Kasurilaan ottamaan mittaa toisistaan. Viime keväänä kisattiin Rukalla.

Lumilautailun kausi 2021 – 2022 huipentuu huhtikuussa Siilinjärven Kasurilassa, kun hiihtokeskus isännöi vihdoin lajin SM-kilpailut. Koronan takia kisat jouduttiin perumaan keväällä 2020, mutta nyt kotimaisen lumilautailukauden ykköstapahtuma valtaa lumilautailijoiden suosiossa olevan laskettelukeskuksen.

Kasurilan rinteissä 4. – 10. huhtikuuta nähdään mukana myös Suomen maajoukkuelaskijat. Eli on siis mahdollista, että kauden päätöskisassa voi mukana olla tuoreita suomalaisia olympiamitalisteja. Arvokisamitalisteja on joka tapauksessa mukana, sillä rinteissä viilettävät suomalaistähdistä niin Enni Rukajärvi kuin Rene Rinnekangas.
Kuusamolainen Rukajärvi on Slopestylen kaksinkertainen olympiamitalisti ja maailmanmestari. Iisalmelaislähtöinen Rinnekangas on ollut palkintokorokkeilla niin maailmancupissa kuin X Gameseissa ja ottanut Slopestylessa MM-pronssia.
– SM-kisat ovat Suomen kovatasoisin ja isoin freestyle-kilpailu, jonne kokoontuvat kaikki laskijat alle 10-vuotiaista nuorista aina maajoukkueen huippulaskijoihin. Huiput tykkäävät mielellään tulla laskemaan SM-kisoihin junnujen rinnalle eli luvassa on maailmanluokan tason kisat, ennakoi Suomen Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström.

Huippuolosuhteet mäessä ja oheistapahtumissa

Hän muistuttaa, ettei kyseessä ole pelkkä kilpailu vaan yhteisöllinen tapahtumaviikko, jossa lumilautaväki päättää kilpailukauden ja fiilistelee musiikin, ystävien sekä erilaisten tapahtumien keskellä rinteissä ja niiden ulkopuolella.
– Tapahtumaan kokoonnutaan nauttimaan kevätkeleistä yhdessäolon ja musiikin merkeissä.
Lindström sanoo, että kahden vuoden takainen SM-kisojen peruutus oli pettymys paitsi Kasurilalle myös liitolle. Kasurilassa ei oltu kilpailtu 15 vuoteen ja hiihtokeskus on investoinut olosuhteisiin. Kasurilassa on kehuttu ja sopivan kokoinen Halfpipe-rinne.
– Halusimme tosi kovasti Kasurilaan. Siellä on huippuolosuhteet ja kompakti alue. Nyt saamme sinne kauden suurimman ja arvostetuimman tapahtuman huippuineen. Yleensähän maajoukkuelaskijat eivät näitä kotimaan kisoja kierrä.
Lindström pitää hienona, että samalla lumilautailun SM-kisat palaavat Savoon. Historian
ensimmäiset eli vuoden 1988 kisat pidettiin Nilsiän Nipas-Sportilla.
Kasurilassa freestylen SM-kisoissa lajeina ovat olympialajeista tutut Halfpipe, Big air ja
Slopestyle. SM-kisat ja siihen liittyvä kiertue käyttää nimeä QKLS, jonka mukaan on brändätty myös lumilautamaajoukkue.
Suomi on perinteisesti menestynyt lumilautailun arvokisoissa, joten Pekingin talviolympialaisista 4. – 20. helmikuuta on lupa odotella mitalia tai paria.

Tilauksessa aurinkoa ja olympiamitalisteja

Siilinjärvellä odotetaan innolla Kasurilan hiihtokeskuksessa pidettävää lumilautailun SM-tapahtumaa.
Alun perin SM-titteleistä piti laskea vuonna 2020, mutta koronan takia kisat oli peruttava. Nyt kunta ja lumilautailuseura KuoSi Freestyle ry tarttuivat tilaisuuteen, kun kisoja tarjottiin.
Kunnan kehitysjohtaja Pekka Kauhanen toivookin yleisön löytävän Kasurilaan. Lumilautailun SM-kisojen kautta Siilinjärvi saa lisää näkyvyyttä, mikä taas kirkastaa kunnan brändiä ja vetovoimaa.
– Kasurilan hiihtokeskus on yksi vetovoimaisimpia matkailukeskuksiamme ja lumilautailijoiden keskuudessa arvostettu ja pidetty keskus. Jatkossa Kasurilaa on tarkoitus kehittää yhä enemmän ympärivuotiseksi paikaksi.
Kauhanen muistuttaa myös, että Kasurilaan on helppo tulla. Saavutettavuus on hyvä ja hiihtokeskus sopivan kompakti.
Järjestäjät selvittävät parhaillaan, josko yleisö pääsisi paikalle busseilla veloituksetta. Se tukisi myös kunnan, liiton ja tapahtuman ilmasto-ohjelmia.
Lumilautailijat kisaavat talviolympialaisissa helmikuussa ennen Siilinjärvellä tapahtuvaa kotimaisen kauden huipennusta. Parhaimmillaan Kasurilassa katsojia hemmotellaankin maailmanluokan olosuhteilla.
– Huhtikuun alkuun on sovittu, että aurinko paistaa ja Kasurilan rinteissä voi seurata olympiamitalistin tai useammankin menoa, Kauhanen ennakoi.

p
Siilinjärven kunta

www.siilinjarvi.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.