Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Monipuolinen ja vilkas Vihtori

Erikoisliikkeet

Vihtorin rakennus on viime vuosina uudistunut niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Torin laidalla sijaitsevasta kauppakeskuksesta löytyvät muun muassa vilkkaat päivittäis- ja käyttötavarakaupat.

Vihtori on perinteikäs kauppapaikka Kuopion torin laidalla. Herman Saastamoinen rakensi samalle paikalle ensimmäisen liiketalonsa jo vuonna 1882. Tänäkin päivänä Vihtori on vilkas ja monipuolinen keskus, johon on helppo tulla asioimaan.

Kuopiolaisten askeleet vievät tutulle kauppapaikalle jo monen sukupolven kokemuksella, mutta torin laidalla sijaitsevan ostospaikan nimet ovat vaihdelleet aikojen saatossa. Vuonna 2015 rakennus sai komean Vihtori-nimen, kunnianosoituksena kaupungin legendaariselle valokuvaaja Viktor Barsokevitschille. Nimi löytyi nimikilpailun kautta. Kaupunkilaiset esittivät lähes 200 ehdotusta kauppapaikan uudeksi nimeksi. Lopulta voiton vei savolaiseen suuhun sopiva Vihtori ja hyvin se sopiikin paikallensa torin laidalle, josta löytyvät myös Minna Canthin ja kirjailija Simo Puupposen eli Aapelin nimeä kantavat kauppakeskukset.
– Historia näkyy nimen lisäksi myös rakennuksessa, jonka takaseinustaa koristavat suurennokset Barsokevitschin kuvista. Herman Saastamoisen muistolaatta puolestaan löytyy rakennuksen etupuolelta, kauppakeskusjohtaja Aleksi Kettunen kertoo.

Uusia tiloja toiseen kerrokseen

Vihtorin rakennus on kokenut viime vuosina melkoisen muodonmuutoksen. Uudistukset alkoivat ulkopuolelta julkisivuremontin myötä ja työtä on jatkettu sisätiloissa.
– Komean ulkokuoren lisäksi olemme päivittäneet, ja päivitämme aktiivisesti, sisätilojen tekniikkaa.
Lisäksi liiketaloon rakennetaan parhaillaan uusia toimitiloja.

Monipuolisten palvelujen paikka

Vihtori on vilkas kauppapaikka, jossa on monipuolinen palvelutarjonta.
– Monipuoliset päivittäistavara- sekä käyttötavarakaupat takaavat, että kävijöitä riittää päivittäin toistakymmentä tuhatta. Talosta löytyy silmälaseja, vaatteita, avain- ja suutarinpalveluja sekä erilaisia asiantuntijapalveluja pankki-, sijoitus-, kiinteistönvälitys- ja lainopilliselta alalta. Ja mitä täällä ei ole, muut keskustan palvelut täydentävät tarjontaa.
Vihtorin etuja on myös helppo saavutettavuus. Sijainti torin laidalla on keskeinen ja rakennuksen kolmannesta kerroksesta löytyy parkkipaikka. Vihtorista on myös suora yhteys Apajaan ja Toriparkkiin, joten sitäkin kautta autolla liikkujan saapuminen Vihtoriin on helppoa.
– Olemme tässä paraatipaikalla, vilkkaan keskuksen ytimessä. Tervetuloa asioimaan perinteikkääseen Vihtoriin!

Vihtori on vilkas kauppapaikka, jossa käy päivittäin toistakymmentä tuhatta asiakasta, kauppakeskusjohtaja Aleksi Kettunen sanoo.

p
Kauppakeskus Vihtori

Kauppakatu 41,
70100 Kuopio
ma – la 8 – 21, su 10 – 20
www.kauppakeskusvihtori.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.