Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Monipuolista talotekniikkasuunnittelua

Asiantuntijapalvelut

Yrittäjä Tommi Hyvärinen (vas.) ja insinööriopiskelija Antti Suutari korostavat hyvän suunnittelun merkitystä korjaustyön onnistumiselle.

Insinööritoimisto Entek Oy tekee monipuolisesti LVI-talotekniikan suunnittelu- ja työnjohtotöitä sekä LV-konsultointia. Palveluihin kuuluvat myös muun muassa energiatodistusten laadinta, jätevesisuunnittelu sekä KVV- ja IV-työnjohtotyöt. Uusia palveluja ovat LVI-talotekniset kuntoarviot ja energiakatselmusraportit.

Entek Oy kuuluu kahden muun alan yrityksen kanssa LVI Optima -konserniin, joka hoitaa yritystensä hallintoa, markkinointia ja myyntiä. Konsernin yritykset voivat tarvittaessa myös tasata toistensa kysyntäpiikkejä.
Entekin asiakkaina ovat muun muassa isännöintitoimistot ja rakennusliikkeet, LVI-urakoitsijat, arkkitehtitoimistot, toiset suunnittelutoimistot ja myös yksityisasiakkaat.

Tarkat suunnitelmat, tehokas valvonta

Entek suunnittelee kohteensa CADS Hepac -suunnitteluohjelmalla, jolla voidaan tuottaa sekä perinteiset 2D-työkuvat että täydelliset 3D-mallit ja tarkat määrälaskelmat.
Entekin yrittäjä Tommi Hyvärinen muistuttaa, että oikein suunniteltu ja mitoitettu LVI-tekniikka on yhteensopiva rakennustekniikan kanssa, energiatehokas ja ottaa huomioon rakennuksen käyttäjän tarpeet.
– Tavallisesti LVI-suunnittelumme sisältää vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja lämpösuunnittelun sekä kohteen KVV-asemakuvan. Haluamme myös huolehtia että ratkaisut toteutetaan niin kuin ne on suunniteltu. Siksi tarjoamme asiakkaillemme työnjohto- ja valvontapalvelua.

Energiatehokkuus vaatii osaamista

Entek Oy toimittaa Kuopion talousalueella nopeasti myös energiatodistukset. Energiatodistus on pakollinen kaikille uusille rakennuksille muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta sekä olemassa oleville rakennuksille myymisen tai vuokraamisen yhteydessä.
– Rakennuksen paras lämmönlähde pitää määritellä usean muuttujan suhteen. Tällä hetkellä vesi-ilmalämpöpumppu alkaa olla jo kehittynyt ja hyvä järjestelmä monessa kohteessa, Hyvärinen sanoo.
Vanhan kiinteistön energiatehokkuus saadaan korjauksessa aivan uudelle tasolle. Vanhan kunnostaminen ja kunnostamisen suunnittelu vaativat kuitenkin osaamista.
Hyvärinen hakeekin aktiivisesti alan tietoa muun muassa tuotevalmistajilta. Lisäksi alan koulutusta järjestävät Savon LVI-yhdistys ja Kuopion LVI-yhdistys, joiden toiminnassa Hyvärinen on mukana.

p
Insinööritoimisto Entek Oy

Telkkistentie 7, 70460 Kuopio
puh. 044 720 9065
tommi.hyvarinen@entek.fi
www.entek.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.