Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Moottorihäiriöt pois, suorituskykyä lisää

Autot, veneet ja moottoripyörät

Testauksella ja diagnosoinnilla saadaan moottorihäiriön syy selville. Sen jälkeen vian korjaus on kustannustehokasta, Saku Jauhiainen sanoo.

Jos auton moottorin toiminnassa on häiriöitä tai jos on tarvetta saada lisää suorituskykyä autoon, kannattaa suunnata Artec-Poweriin Saku Jauhiaisen juttusille. Sakulla on yli 20 vuoden kokemus moottorin säätämisestä ja rakentamisesta.

Artec-Power on nykyaikaisen moottoritekniikan erikoisosaaja, jonka palveluihin kuuluvat moottoriohjainten ohjelmoinnit ja vianhaku. Yritys on panostanut erityisesti BMW:n, Mercedeksen ja VAG:n testilaitteisiin, mutta valikoiduilla monimerkkitestereillä hoituvat myös muut automerkit.

Moottorinohjaus kuntoon

- Ammattitaitoinen moottorinohjauksen testaus ja diagnosointi ovat moottorivian löytämisen peruste. Sen jälkeen korjaus on kustannustehokasta, kun turhilta ja kalliilta komponenttivaihdoilta vältytään, Jauhiainen huomauttaa.
Moottorinohjausjärjestelmän vika kannattaa selvittää pian, koska häiriötila voi aiheuttaa monia ongelmia. Polttoaineenkulutus ja päästöt lisääntyvät, partikkelisuodatin tukkeutuu ja pahimmassa tapauksessa moottori ja sen oheislaitteet rikkoutuvat.
Artec-Power myös ohjelmoi ja säätää moottoreiden ja vaihteistojen ohjainlaitteita, minkä tarkoituksena yleensä on tehon ja väännön lisäys. Varsinkin vanhemmissa autoissa voidaan parantaa monesti myös polttoainetaloutta.
- Joskus asiakas pitää uuden pakettiautonsa moottoria liian pienitehoisena. Ohjelmoinnilla voidaan tällaiseen autoon saada reilusti tehoa. Autovalmistajat ovat usein toteuttaneet saman automallin eri tehoversiot juuri ohjelmoinnilla.
Ennen viritysohjelmointia Saku koeajaa auton testilaitteiden kanssa varmistaen auton kunnon ja moottorin toiminnan. Samalla saadaan tietoa auton moottorin virityspotentiaalista.
Yleensä ohjelmointi tehdään huoltoportin tai ohjainlaitteen liittimien kautta. Ohjelmoinnissa käytetään yhteistyökumppanin Turbotecin tai Sakun muokkaamia ohjelmistoja. Ohjelmoinnin jälkeen auton toiminta testataan huolellisesti koeajamalla testilaitteiden kanssa.

Vauhtia vanhaankin myllyyn

Artec-Power myös rakentaa ja entisöi vanhemman ikäluokan moottoreita. Saku Jauhiainen on koonnut ja huoltanut moottorit suomalaisen rallitiimin BMW 2002 -autoon, jolla on European Historic Sporting Rally -sarjassa saavutettu muutaman vuoden aikana kaikki palkintosijat.

p
Artec-Power

Racing Technology
Saku Jauhiainen Oy
Satulasepänkatu 8, 70700 Kuopio
ma - pe 9 - 17
puh. 040 553 2399
saku@artec-power.fi
www.artec-power.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.