Muikkukulho kahdelle

Reseptit

Muikkukulho kahdelle

2 dl ohrasuurimoita
pikkeliliemi:
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1/2 dl tilliä
300 g paistettuja muikkuja tai savumuikkuja
1/2 kpl tuorekurkkua
2 kpl uppomunia
1/2 kpl paprikaa
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta liemi ja lisää tilli. Huuhtele kypsät ohrasuurimot keiton jälkeen kylmällä vedellä. Valuta ja lisää pikkeliliemen joukkoon. Anna suurimoiden maustua 1 - 2h tai seuraavaan päivään.
Valmista uppomunat keittämällä 1 l vettä ja noin 0,7 dl väkiviinaetikkaa kattilassa. Riko kananmuna kuppiin, laita keitinvesi pyörimään, kaada muna keitinveden joukkoon ja neljän minuutin kuluttua uppomuna on valmis. Munan keltuainen on vielä juoksevassa muodossa, jos haluat kypsemmän, jatka keittoaikaa muutamalla minuutilla. Nosta munat reikäkauhalla esimerkiksi talouspaperin päälle valumaan ja mausta suolalla sekä ripauksella mustapippuria
Leikkaa kasvikset suorakaiteen muotoisiksi pölkyiksi. Kokoa kulho laittamalla pikkelöidyt ohrasuurimot kulhon pohjalle sen jälkeen laita muikut ja kasvikset sekä uppomuna suurimoiden päälle ryhmissä. Tarjoa lisänä kermaviilikastiketta.

Kermaviilikastike
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi
1 tl pippurisekoitusta
ripaus suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl ruohosipulia
1/2 dl tilliä
Sekoita ranskankerman tai
kermaviilin joukkoon sitruunanmehu, mausteet ja hienonnetut tuoreet yrtit.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.