Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nyt on aika rakentaa terassi tai laituri

Pihat ja puutarhat, Rakentaminen ja remontointi

Puuterassi miellyttää silmää ja on jalalle mukava. Valokate suojaa terassia sateelta. RTV Puijon Väristä saat hyvät neuvot terassin rakentamiseen aina perustustöistä alkaen.

Monen kodin ja mökin pihalla pohditaan paraikaa terassin tai laiturin rakentamista tai kunnostamista. Laadukkaat materiaalit ja tarvikkeet löydät RTV Puijon Värin puuosastolta.

Painekyllästetty kestopuu on edelleen suosituin vaihtoehto terassien ja laiturien materiaalina. Eero Voutilainen kertoo, että suuri osa terassin rakentajista valitsee materiaaliksi uritetun, ruskean kestopuun. Laitureissa valinta osuu useimmiten vihreään sileäpintaiseen kestopuuhun.
Terassirakentamisessa suosiotaan on viime vuosina nostanut myös lehtikuusi, joka on tiukkasyinen ja luonnostaan lahonkestävä materiaali.
– Lehtikuusilauta on käsittelemätöntä puuta, joka harmaantuu nätisti ajan kanssa ja kestää käytössä hyvin ilman käsittelyjäkin. Yleensä terassin runko kuitenkin kannattaa rakentaa kestopuusta.

Huolla terassi kesällä

Kestopuu kestää käytössä kymmeniä vuosia, kunhan se saa säännöllistä huoltoa. Huolloksi riittävät pesu ja käsittely terassiöljyllä tai muulla puunkäsittelyaineella.
– Terassit on hyvä käsitellä muutaman vuoden välein, kulutuksesta ja aurinkorasituksesta riippuen. Laitureita ei yleensä käsitellä, koska kestopuu kestää vaikkakin haalistuu, Voutilainen ohjeistaa.
Kestopuun käsittelylle parasta aikaa ovat poutaiset kesäpäivät. Heti asennuksen jälkeen käsittelyä ei kannata tehdä, vaan puun pitää antaa kuivua riittävästi. Jos terassin rakentaa tänä kesänä tai tulevana syksynä, ensimmäisen käsittelyn voi jättää seuraavalle kesälle.
Voutilainen muistuttaa, että painekyllästetty kestopuu sopii erinomaisesti myös muuhun ulkorakentamiseen. Se on usein järkevin valinta kohteisiin, joissa puu joutuu suoraan maa- tai vesikosketukseen.

Kaikki rakentamiseen

Puijon Värin puuosasto palvelee myymälän takapihalla Tehdaskadulla. Laajaan valikoimaan kuuluvat puumateriaalit ja tarvikkeet rakentamiseen ja remontointiin.
Terassi- ja laiturituotteiden lisäksi valikoima kattaa esimerkiksi runko-, saha- ja höylätavaran, rakennuslevyt, pohjamaalatut ulkoverhouspaneelit ja -laudat, sisustuspaneelit, puulistat ja sisäovet, saunatuotteet paneeleista kiukaisiin, laatat, harkot ja teräkset, laastit ja eristeet sekä kattohuovat ja -pellit.
Myymälän puolelta löytyvät myös maalit ja sisustustuotteet. Ja kun palvelu pelaa erinomaisen hyvin, ei rakentajan tai remontoijan tarvitse muualla käydäkään.
– Totta kai neuvomme myös sopivien materiaalien valinnassa ja annamme vinkkejä rakentamiseen, lupaa Eero Voutilainen.

Puijon Värin puupihalta löytyy monipuolinen valikoima puutavaraa terassien ja laitureiden rakentamiseen. Eero Voutilainen muistuttaa, että samalla kertaa voi hankkia valokatteet terassin katteeksi, laiturituotteet ja kiinnitystarvikkeet.

p

RTV-Yhtymä Oy
Tehdaskatu 8, 70620 Kuopio
puh. 017 550 2600
Puuosasto avoinna kesällä
ma – pe 7 – 18, la 9 – 15
Puulevyjen sahauspalvelu
arkisin klo 9 – 15
www.rtv.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.