Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Oppilaitokset tien päällä – mikä sinusta tulee isona?

Koulutus

Kuopion ja Pohjois-Savon alue tarjoaa lukuisia koulutusmahdollisuuksia eri oppiasteilla. Oma haasteensa on saattaa tieto erilaisista ammateista, koulutusvaihtoehdoista sekä eri oppilaitoksista nuorten tietoon. Neljä Kuopion alueen ammattiopistoa: Ammattiopisto Luovi, Ingmanedu, PAOK Palvelualan opisto sekä Pohjois-Savon opisto ovat lyöneet loppuvuoden ajaksi hynttyyt yhteen ja jalkautuvat yhdessä nuorten luokse kertomaan oppilaitostensa opintotarjonnasta.
Elokuussa käynnistynyt Road Show 2019 käynnistyi Siilinjärveltä ja se vierailee eri puolilla Kuopiota ja Pohjois-Savoa kohdeyleisönään peruskoulunsa päättävät 9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset. Kiertue jatkuu aina tammikuulle 2020 saakka.
Laaja kattaus perus-ja ammattitutkintoja

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle ja aikuiselle väylän työhön ja hyvään elämään.

Kuopion toimipisteessä voi suorittaa logistiikan perustutkinnon, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon, sekä osallistua ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen tai työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen.

Ingmanedu on Toivalassa sijaitseva kulttuurialan ammattiopisto, jossa on tarjolla media-alan ja kuvallisen ilmaisun, puuteollisuuden, taideteollisuusalan sekä tekstiili- ja muotialan perustutkinnot.

PAOK Palvelualan opisto toimii Kuopiossa. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistutaan kokiksi, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kautta valmistuu kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia. Ammattitutkinnon kautta valmistuu myös henkilökohtaisia avustajia ja laitoshuoltajia.

Pohjois-Savon opisto on nykyaikainen kansanopisto, joka tarjoaa sekä ammatillista koulutusta, vuoden mittaisia linjoja sekä aikuisten perusopetusta. Opistolla voi opiskella kasvatus- ja ohjausalan perustutkintona kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi sekä kansanopistolinjoilla digitaidetta, sisustussuunnittelua tai eläintenkoulutusta.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.