Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Palkittua yrittäjyyttä

Muut

kuvateksti.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen 20-vuotisjuhlassa jaettiin tunnustusta keskustan aktiivisille kehittäjille ja toimijoille.

Palkintoja jaettiin kuudessa kategoriassa. Timanttista palvelua -palkinnon voitti yleisön äänestämänä vaateliike Piattacón yrittäjä Piatta Miettinen. Kaikkiaan yleisö jakoi kiitoksia yli 80 henkilölle, joista Miettinen keräsi kiitosta kaikista eniten.
Yhdistyksen jäsenten äänestämä Timanttista toimintaa -palkinto meni Eeva Mertaselle, jota luonnehdittiin positiiviseksi ja luovaksi työmyyräksi, visionääriksi ja valloittavaksi esimieheksi. Asianajaja Seppo Karvinen puolestaan palkittiin Kultaisella muikulla tunnustuksena pitkäaikaisesta kehittämistyöstä ja osallistumisesta yhdistyksen toimintaan.
Marlena El-Aidy ja Päivi Santti palkittiin Ihastu paikalliseen -tunnustuksella panoksestaan keskustan liikkeiden välisen suositteluverkoston rakentamiseen.
Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun palkintoja jaettiin. Yhdistyksestä kerrotaan, että toiveena on perinteen jatkuvan jollakin tapaa myös tulevaisuudessa.

Kuopion keskustalla menee hyvin

Yhdistys palkitsi myös Minna Kunnasluodon Vuoden Siskotyttönä ja Petri Launosen Vuoden Veljmies-palkinnolla. Molemmat toimivat aktiivisesti yhdistyksen Tapahtumat&Markkinointi- ja Kiinteistö&Infra-työryhmien vetäjinä. Kunnasluoto kertoo, että tunnustus tuli hänelle iloisena yllätyksenä.
– Hyvältähän se tuntuu, että oma tekeminen näyttäytyy positiivisena ja on huomioitu. Arjen kiireen keskellä tulee välillä riittämättömyyden tunne, joten on kiva huomata, että on myös jossakin onnistunut, idearikas lelukauppias kertoo.
Kunnasluoto pitää tärkeänä, että keskustaa kehittämään on löytynyt positiivisia ihmisiä. Syytä myönteisyyteen onkin, Kuopion keskustalla nimittäin menee hyvin.
– Meillä on isoista kaupungeista vähiten tyhjiä liiketiloja. Tapahtumissa kävi viime vuonna noin 800 000 ihmistä ja Toriparkkikin on tuplannut kävijämääränsä.
Kunnasluoto kiittelee yhdistyksen aktiivista kehitystyötä. Vuoden verran toimineet työryhmät ovat jo saaneet paljon aikaiseksi. Erityisesti hän nostaa esille toiminnanjohtaja Tilla Martikaisen, joka on osannut koota oikeat tekijät oikeisiin paikkoihin. Martikainen yllätettiinkin juhlassa Mualiman napa -tunnustuksella kiitoksena toiminnan sekä alueellisen yhteistyön vahvasta kehittämisestä. Martikainen nostaa esille yrittäjien ja muiden keskustan aktiivien konkreettisen merkityksen kaupunkikeskustan tulevaisuuden kannalta.
– On tärkeää, että mukana on ihmisiä, joilla on vahva ruohonjuuritason käsitys kaupunkilaisten ja keskustassa kävijöiden asiointikäyttäytymisestä ja toiveista. Hienoa, että niin moni on ymmärtänyt oman toiminnan merkityksen vilkkaan keskustan edistämisen kannalta. Mitä enemmän toimijoita on mukana, sen parempi.

Essi Sundman on Vuoden 2019 Yrittäjänainen

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset valitsi Vuoden 2019 Yrittäjänaiseksi Essi Sundmanin, jonka johtama Lasilinkki Oy ja Essis Collection sisustuslasimallisto yhdistävät perinteistä käsityöläisyyttä ja taidetta vastuullisesti ja kannattavasti. Yritys työllistää useita henkilöitä ja kansainvälistyminen on hyvässä vauhdissa.
– Olen todella iloinen ja otettu tästä huomionosoituksesta. Kehitystyö, mitä yrityksessäni on viime vuosina päämäärätietoisesti tehty, on tuottanut tulosta ja tämä valinta on osa tätä myönteistä prosessia, Essi kommentoi.
Lasilinkki on kuopiolainen arvostettu täyden palvelun lasitusliike, jolla on neljän vuosikymmenen kokemus lasiratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Lasilinkillä on myös oman sisustuslasimallistonsa, joka kulkee nimellä Essis. Mallistoon kuuluu lasiovia- ja liukuovia, suihkuseiniä, ja lasialtaita sekä kierrätyslasista valmistettavia peilinkehyksiä, keittiön välitiloja, valaisimia ja vateja.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.