Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Pallo maaliin oikeilla eväillä

Elintarvikkeet, Reseptit

Otso, Rasmus ja Miika elävät tunteella myös kotikatsomossa. Jännitys, ilo ja pettymys saavat sohvan hytkymään ja eväskipot kilisemään.

Tänä kesänä jalkapallon MM-kisat imaisevat urheiluväen ilta toisensa perään television ääreen. Monessa kisakatsomossa kuluu limsaa ja perunalastuja, olutta ja makkaraa. Mutta todellinen sporttiperuna kokkaa kisakatsomoon vähän paremmat eväät.

Jalkapallokevään kunniaksi kutsuimme KuPSin edustusjoukkueesta kolmen miehen partion maistelemaan Palvelualan Opiston opiskelijoiden luomia uudenlaisia kisakatsomoruokia. Maalivahdit Otso Virtanen ja Miika Töyräs sekä laitahyökkääjä Rasmus Karjalainen saapuivat opiston maistelukatsomoon aamutreenien jälkeen, makuhermot valppaina ja vatsat vastaanottavaisina. Kun pelaajat näkivät kattauksen, ilmeet olivat aurinkoiset. Jälleen kerran PAOKin väki oli laittanut luovuutensa peliin ja tuloksena oli niin visuaalisesti kuin makumaailmaltaan monipuolinen ruokailu.

Helppoa kokkausta pelin alla

Opettaja Kikka Oikarinen kertoo, että kisakatsomoon ideoitiin sellaisia ruokia, joiden tarpeet löytyvät lähikaupasta ja jotka kenen tahansa on helppo valmistaa kotona vaikkapa näillä sivuilla olevien ohjeiden mukaan.
– Näitä ohjeita on helppo soveltaa. Voi leipoa hampurilaissämpylät itse tai hakea kaupasta, molemmat käyvät. Mukana on kasviksia ja lihaa sekä kanaa, juuressipsejä, meloni-minttu-aurajuustosalaattia, minipizzoja, täytettyjä portobelloja ja paljon muita suolaisia ja makeitakin makupaloja.
Taka-ajatuksena oli sekin, että ruokailu ei olisi liian raskas. Pelin jälkeen voi hyvinkin innostua itsekin vielä urheilemaan.
– Somistuksessa ihan kaikki opiskelijamme eivät olleet jalkapallon asiantuntijoita, joten niinpä liehuvat mukana myös sellaisten jalkapallomaiden kuin Kuuban ja Suomen liput. Nehän eivät tällä kertaa satu olemaan lopputurnauksessa mukana, Oikarinen muistelee hymyillen.

Pelimiehille maistui

Testiryhmämme Otso, Miika ja Rasmus eivät aikailleet, kun heidät pyydettiin testaamaan uudenlaisia kisakatsomoeväitä. Miehet ovat kovia tekijöitä niin kentällä kuin kotisohvallakin, joten aito futisfanitus on heille luontevaa toimintaa. Entä katsovatko he kesällä MM-pelejä televisiosta? Mikä kysymys, no ilman muuta!
– Kaikki pelit tulee katsottua, mihin vain aika omilta peleiltä ja treeneiltä riittää. Otteluista oppii paljon, pelaajat toteavat ja antavat samalla palautteen PAOKin väen laatimasta kisakatsomokattauksesta.
– Ihan uskomattoman hieno! Mikä parasta, tämän mekin osaamme toistaa omaan kisakatsomoon. Näistä saa hyvin rakennettua vaikka teemapöydän oman suosikin kannustukseen, kolmikko suunnittelee.
Mitkä sitten olivat KuPSilaisten omat menestyjäsuosikit? Turusta Kuopioon saapunut Otso kannattaa vankasti Saksaa, Oulun mies ja maalitykki Rasmus kannattaa Portugalia, mutta veikkaa mestariksi Argentiinaa. Porukan aito kuopiolainen Miika ei tingi Brasilian väreistä. Mitä sinä veikkaat?
PS. PAOKin eväät olivat ilmeisen hyvät. Jutuntekoa seuranneena viikonloppuna HJK sai todeta kotikentällään KuPSin paremmakseen 1-2 ja viikko siitä eteenpäin Rasmus Karjalainen siirtyi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen. Banzai!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.