Laulu ja piano ovat Sebastian Turusen vahvimmat instrumentit.

Huhtikuussa Vesannolla järjestettiin Kalervo Hämäläisen Musiikkikilpailu Karttulan, Tervon, Keiteleen ja Vesannon koulujen solisteille ja bändeille sekä laulu-/soitinryhmille.
Pihkainmäen koulun vitosluokalle menevä Sebastian Turunen on 11-vuotias laulaja-pianisti, joka lauloi voittoon Kirkan Hetki -lyö kappaleella yksinlaulussa. Myös soolosoitinten sarjassa Sebastian pokkasi pianoesityksellään ikäluokkansa eli 4 – 6.luokkalaisten ykkössijan. Sebastian panostaa musiikkiopintoihin, oman koulun musiikinopetuksen lisäksi oppia haetaan parina iltana viikossa Kuopion konservatoriosta.
– Laulamisen aloitin kolmen vanhana, mutta jo vauvana olin mukana vanhempien sisarusten musiikkiharjoituksissa. Opettajan mukaan olin jo silloin pitänyt lupaavaa ääntä kopastani. Nykyään tykkään laulaa pop-musiikkia, minkä saralla minulla ei ole suuria idoleita vaan haluan kehittää omaa laulamistani. Kuuntelen lähinnä elektronista musiikkia, mutta laulussa pop on se juttu. Unelma olisi joskus olla laulaja-pianisti ihan ammatikseen, Sebastian paljastaa.