Valikko Sulje

Punaturkin talvitarjoukset lemmikeille

Selja Remes on Punaturkin asiakkaille tuttu jo pitemmältä ajalta, mutta vakituisesti hän aloitti klinikkaeläinlääkärinä kesällä. Seljan sylissä Estel.

Talvikuukausina hallitaan painoa, hellitään kissoja sekä kiinnitetään huomio hampaisiin.

Pieneläinvastaanotto Punaturkin suositut teemakuukaudet jatkavat myös vuonna 2022. Tammikuussa huomio kiinnitetään lemmikin painonhallintaan.
– Lemmikin paino on aina ihmisen vastuulla. Ylipaino on terveysriski, joka edesauttaa kissoilla ja koirilla esimerkiksi diabeteksen ja rasvamaksan kehittymistä. Ylipaino liittyy myös nivelrikkoon, ja laihdutus onkin yksi tärkeimpiä hoitoja sen oireisiin. Mitä enemmän ylipainoa on, sitä suurempi on myös komplikaatioiden riski nukutuksessa, klinikkaeläinlääkäri Selja Remes muistuttaa.
Painonhallinnassa myös liikunnalla on merkitystä, mutta kaikista merkittävin asia on ruokavalio. Tammikuussa joka käynnillä tarkastellaan lemmikin painoasioita ja tarvittaessa lemmikille voidaan tehdä myös painonhallintaohjelma, jonka edistymistä seurataan veloituksetta hoitajakäynneillä.
– Tammikuussa meillä on hyvät tarjoukset painonhallintaan sopivista ruoista. Erityisruoat on suunniteltu niin, että ne maistuvat lemmikille hyvin ja pitävät kylläisenä. Arjessa kannattaa myös muistaa lemmikin aktivointi ja palkitseminen mieluummin hellimällä kuin herkuilla, klinikkaeläinhoitaja Anna
Autio vinkkaa.

Kissojen kuukausi

Helmikuussa vietetään kissojen kuukautta. Tuolloin kissojen sterilointeja ja kastrointeja tehdään alennushintaan Facebookissa erikseen ilmoitettavina päivinä. Samassa yhteydessä kannattaa hoitaa kuntoon myös rokotukset ja sirutukset.
Autio muistuttaa käynnissä olevasta lakimuutoksesta, jolloin kissojen ja koirien sirutus tulee lähivuosina pakolliseksi.
– Sirutuksen kanssa kannattaa olla liikenteessä jo hyvissä ajoin. Ja muutenkin on tietysti hyvä olla tunnistusmerkinnät kunnossa, jotta omistajat löytyvät, mikäli eläin on kateissa.

Hampaat kuntoon

Maaliskuussa keskitytään hampaisiin.
– Hoitamattomat hampaat altistavat sairauksille ja pahentavat jo olemassa olevia sairauksia. Maaliskuussa hoitajamme tekevät käyntien yhteydessä maksuttomia hammastarkastuksia, Selja Remes kertoo.
Samassa kuussa lanseerataan myös Royal Caninin uusi Dental-ruoka ja luvassa on hyviä tarjouksia tutkitusti toimivista hammastuotteista.
Kaikista tärkeintä on kuitenkin ennaltaehkäisy harjaamalla hampaat ja huolehtimalla säännöllisistä tarkastuksista.
– Etenkin pikkukoirien hampaiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Ientaskujen puhdistus tehdään aina nukutuksessa ja samalla tarkastetaan koko suu.
Iäkkäämpien koirien kohdalla omistajat ovat usein huolestuneita rauhoituksen ja nukutuksen riskeistä. Punaturkilta muistutetaan, että suurempi riski on jättää hampaat hoitamatta.
– Ikä ei ole este lemmikin hammashoidolle!

Helmikuussa vietetään kissojen kuukautta.

Pieneläinvastaanotto
Punaturkki

Satamakatu 20, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi