Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ravintola-alan monitoimiosaaja

Ihmiset ja ilmiöt, Ravintolapalvelut

Kuopiolaisen Ravintolamestarit Oy:n lukuisissa ravintoloissa riittää tapahtumia ja markkinointi on oma vaativa osa-alueensa yrityksen toiminnassa. Myynnissä ja tapahtumien suunnittelussa keskeisessä roolissa on kokenut ravintola-alan ammattilainen Toomas Tuovinen, joka tuntee toimialan monelta kantilta.

Toomas Tuovinen syntyi Kuopiossa vuonna 1990 Remar-pitopalvelua pyörittäneen äidin pojaksi eli joustava palveluasenne tuli jo äidinmaidossa.
– Heti kun jaloilleen pääsi ja kantamus pysyi kourissa, niin hommissa oltiin innolla mukana. Jo varhain ravintola-alan arkinen puoli tuli tutuksi ja käytännössä kasvoin alalle ihan luonnostaan, Toomas muistelee.
Armeijan jälkeen Toomas aloitti englanninkieliset restonomiopinnot Haaga-Helia AMK:ssa. Työuralle ennen Ravintolamestareita mahtuvat Joensuun Houkutus ja sen jälkeen Helsingin Suomalainen Klubi missä alkoi fine dining-puoleen perehtyminen. Neljä vuotta meni Hotelli Kämpin leivissä, Toomas eteni tarjoilijasta hovimestariksi ja teki töitä monipuolisesti huonepalvelusta baariin.

Kotiinpaluu kannatti

Ravintola Yumessa hän toimi hovimestarina ja alkoi enemmän perehtyä myös viinipuoleen. Hovimestarina Toomas oli avaamassa Hotelli Lilla Robertsia ja hotellien jälkeen ravintolapäällikkönä OXissa Pikku-Roballa, josta tapahtui siirtyminen viinimaahantuonnin puolelle.
– Nordalcon leivissä vastasin pari vuotta koko Suomen ravintolapuolen myynnistä. Noina aikoina perheeseen syntyi kuopuksemme. Ajatus paluusta kotiseuduille Kuopioon sai lisäpontta, kun kollegani osutti minut kontaktiin Ravintolamestareiden toimitusjohtajan Eeva Mertasen kanssa. He olivat hakemassa henkilöä vastaamaan keskitetysti myynnistä ja markkinoinnista, jota kukin ravintola oli hoitanut sivutoimisesti itse. Asiat etenivät nopeasti ja kohta on jo kaksi vuotta takana Ravintolamestareilla. Olen todella viihtynyt. Koossa on ammattitaitoinen tiimi, joka aidosti vie asioita eteenpäin monella rintamalla, Toomas kertoo.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.