Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Reipasta toimintaa reserviläisille

Muut

Liikkuminen maastossa kaikkina vuodenaikoina kuuluu reserviläisten perusosaamiseen.

Reserviläisyhdistykset tarjoavat mielekästä tekemistä ulkoilmatoiminnasta, ampumisesta, maanpuolustuksesta ja maan kokonaisturvallisuuden kehittämisestä kiinnostuneille reserviläisille. Monipuolista koulutusta vapaaehtoisille antaa Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK).

Kuopion seudun suurimmat reserviläisyhdistykset ovat Kuopion Reserviläiset ry ja Kuopion Reserviupseerikerho ry. Vuonna 1936 perustetussa Kuopion Reserviläisissä on yli 530 jäsentä, vuonna 1929 perustetun Kuopion Reserviupseerikerhon jäsenmäärä on noin 430.
Kummassakin yhdistyksessä myös naisjäsenet toimivat aktiivisesti ja heillä on omaa toimintaa.

Ammuntaa, kuntoilua ja perinnetoimintaa

Yhdistysten toiminnan tavoitteena on muun muassa kehittää ja ylläpitää maanpuolustustahtoa, jäsenistön reserviläiskuntoa, ampumataitoa sekä vaalia veteraaniperinteitä sekä historia- ja perinnetoimintaa.
– Ampumatoiminta kiinnostaa reserviläisiä. Yhteiset ampumavuorot linja-autoaseman sisäradalla ja Karjalan lennoston ulkoradoilla Rissalassa ovat suosittuja, Kuopion Reserviupseerikerhon puheenjohtaja Pasi Huuskonen kertoo.
Molemmilla yhdistyksillä on erilaisia aseita, joita jäsenet voivat lainata käytettäviksi yleisissä harjoitus- ja kilpailuammuntatapahtumissa.

Liikuntaa, jotoksia ja VAPEPA-toimintaa

Myös liikunta ja maastotoiminta ovat tärkeä osa reserviläistoimintaa. Ainakin suunnistus, jotokset, jotosten järjestäminen sekä erilaiset sotilastaitokilpailut kiinnostavat jäseniä.
Tavoitteena on reserviläisen kenttäkelpoisuuden eli sotilaallisten tietojen ja taitojen sekä fyysisen kunnon jatkuva kehittäminen.
Kuopion Reserviläisten puheenjohtaja Marko Lehtimäki kertoo, että esimerkiksi lähialueilla järjestettyyn Sandels-jotokseen, kuten valtakunnalliseen syysjotokseen ja talvijotoksiin on perinteisesti osallistunut myös kuopiolaisreserviläisten joukkueita. Moni kuopiolaisaktiivi on toiminut myös Sandels-jotoksen ja MTB-maastopyöräjotoksen järjestelytehtävissä.
Reserviupseerikerhon edustajia on menestyksellisesti osallistunut Suomen joukkueissa myös useisiin kansainvälisiin reserviläiskilpailuihin. Kerho on myös aktiivinen suunnistustoimija, ja kerhon joukkueita on osallistunut muun muassa Jukolan Viestiin.
Kuopion Reserviläisten VAPEPA- eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmän jäsenet puolestaan osallistuvat viranomaisten tukena hälytystehtäviin sekä VAPEPA:n Kuopion paikallistoimikunnan toimintaan.
Reserviläisten aatteelliseen toimintaan kuuluvat sotaveteraanien tukeminen ja veteraaniperinteen vaaliminen, osallistuminen esimerkiksi joukko-osastojen valatilaisuuksiin, seppeleenlaskuihin sankarihaudoille ja jouluaaton kunniavartioihin.

MPK kouluttaa taitoja reserviläisille

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK tukee puolustusvoimien, muiden viranomaisten ja kansalaisten valmiutta toimia normaali- ja poikkeusoloissa koulutuksilla, joita järjestetään yhteistyössä MPK:n 15 jäsenjärjestön, kuten maan suurimpien reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen kanssa.
MPK järjestää myös vapaaehtoisen maanpuolustuksen sotilaallisen puolen koulutusta. Monet reserviläiset osallistuvatkin MPK:n toimintaan kurssinjohtajina, kouluttajina ja kurssilaisina.
Lisäksi MPK järjestää esimerkiksi nuorten turvakursseja, öljyntorjuntaan liittyvää koulutusta sekä muuta varautumis- ja turvallisuuskoulutusta erityisesti naisille.

Lisätietoja:
www.kru.fi
www.kuopionreservilaiset.fi
www.vihma.fi
www.mpk.fi
www.vapepa.fi

 

Kuopion Reserviläisten edustajat osallistuvat Kaatuneiden muistopäivän seppeleenlaskutilaisuuteen.
p

Yritys
yhteystiedot

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.