Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Romulle uusi elämä

Metalli- ja puuteollisuus

Tulevaisuudessa Toivalassa jalostetaan entistä enemmän materiaalia valmiiksi raaka-aineeksi. Tästä hyvä esimerkki on granulointilinjasto, joka erottelee muun muassa sähköjohdoista kuparin sulattavan teollisuuden käyttöön, Sini Toivanen, Mikko Kemppinen (edessä) ja Ernesti Moilanen kertovat.

Puijon Romu ottaa vastaan niin yritysten kuin yksityisten henkilöiden metalliromut. Jos nurkista löytyy esimerkiksi ylimääräistä purkumetallia, vanhoja koneita, autoja tai muuta romua, kannattaa ne muuttaa rahaksi kierrättämällä.

KatsoPuijon Romu lajittelee, jalostaa ja kierrättää lähes kaikenlaiset metallituotteet Siilinjärven Toivalassa. Tuotantopäällikkö Mikko Kemppinen kertoo, että yrityksessä on tehty viime vuosina isoja investointeja. Piha onkin muuttanut viime aikoina melkoisesti muotoaan. Näkyvin muutos on tontille noussut käsittelyhalli.
– Hallin ja sinne asennettavien koneiden ansiosta romujen käsittelyyn tulee linjastomaisuutta. Toimintaamme kuuluu jatkossa entistä enemmän romun jalostamista mahdollisimman valmiiksi jatkokäyttöä varten. Tämän ansiosta tarjoamme jo nyt asiakkaille uusia tuotteita ja jatkossa niitä on entistä enemmän.
Hyvä esimerkki tästä on kaapelien granulointilinjasto, joka erottelee sähköjohdoista ja -kaapeleista muovin ja kuparin jatkokäyttöä varten.

Toimintaa kehitetään ympäristö huomioiden

Osa Puijon Romun kasvusta selittyy koko toimialan ja kierrätystietoisuuden kehittymisellä. Kun käyttökelpoiset materiaalit kierrätetään asianmukaisesti uusiokäyttöön, kaikki hyötyvät. Romu muuttuu rahaksi, teollisuus saa raaka-ainetta ja ympäristö kiittää, kun kierrätys tapahtuu oikeaoppisesti.
Kemppinen näkee yrityksen kasvun merkkinä myös hyvin hoidetuista asiakkuuksista. Monissa tapauksissa riittävä volyymi ja palveluntaso ovatkin olleet myös asiakkuuksien edellytyksenä.
Kun toiminta kasvaa ja laajenee, tuo se mukanaan myös haasteita. Näistä keskeisin on toiminnasta aiheutuva melu.
– Toimimme koko ajan olemassa olevan ympäristöluvan puitteissa. Uusi halli palvelee myös melunehkäisijänä ja olemme lisänneet tontille muutenkin kiinteitä meluntorjunnan elementtejä. Otamme lähiympäristön huomioon ja kehitämme toimintaa sen mukaisesti.

p
Puijon Romu Oy

Rantatoivalantie 31
70900 Toivala
Arkipäivisin 8 – 16
puh. 029 1933 670
info@puijonromu.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.