Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Romusta raaka-aineeksi

Erikoisliikkeet

Puijon Romulla riittää työtä. Yritys on laajentanut toimintaansa myös vientiin. Kuvassa romumiehet Jere Pikkarainen, Mikko Kemppinen ja Ernesti Moilanen.

Puijon Romu on metallien kierrätykseen erikoistunut yritys, joka kerää ja jalostaa romumetalleja niitä sulattavan teollisuuden käyttöön.

Yritys ottaa vastaan, käsittelee ja kierrättää lähes kaikenlaiset metallituotteet romupihallaan Siilinjärven Toivalassa. Puijon Romu tarjoaa kierrätyspalveluja sekä yksityisille henkilöille että suurille yrityksille.
-Jalostamme lähes kaikenlaista metalliromua teräs- ja metalliteollisuuden tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti. Oli sitten kyseessä konepajan hukkamateriaali, rakennus- ja purkutyömaiden metalliromut, putkiremontin kupariputket, vanhat maanviljelyskoneet tai viimeisellä matkallaan oleva autovanhus, kannattaa tehdä ekoteko ja ottaa meihin yhteyttä, tuotantopäällikkö Mikko Kemppinen kertoo.

Metallit kiertoon

Arvokkaimpia romumetalleja ovat esimerkiksi alumiini ja erilaiset kuparituotteet ja kupariseokset kuten esimerkiksi messinki. Nämä ovat teollisuudessa kysyttyä tavaraa.
-Myös ruostumaton teräs, lyijy sekä katalysaattorit jalometalleineen ovat hyvässä arvossa tänä päivänä. Otamme vastaan myös yksityishenkilöiden sähkö- ja elektroniikkaromua.
Suurin osa saapuvasta materiaalista on monenlaista rauta- ja teräsromua, joka lajitellaan ja käsitellään terästehtaiden ja valimoiden vaatimaan kokoon erityisesti metalliromun käsittelyyn tarkoitetuilla koneilla ja laitteilla. Romualan yrityksen laitteisto ja logistiikka onkin oltava nykyaikaista ja tehokasta, jotta suuret materiaalivirrat saadaan käsiteltyä ja liikuteltua turvallisesti ja kannattavasti.

Romuala tekee ekotekoja

Yrityksen päätoiminta-alue on Itä-Suomi muuta maata kuitenkaan unohtamatta.
– Työllistämme tällä hetkellä alihankintaketju mukaan lukien 12 henkilöä. Toimintamme on kasvanut vuosi vuodelta ja töitä riittää. Haasteena on kuitenkin uusien työntekijöiden löytäminen, sillä alan koulutusta ei Suomessa ole. Romuala itsessään taitaa kärsiä glamourin puutteesta ja heikosta imagosta, Kemppinen tuumailee.
Puijon Romu on laajentanut toimintaansa myös vientiin, sillä kotimaan kysyntä ei tällä hetkellä vastaa tarjontaa. Kemppinen huomauttaa, että romuala tekee joka päivä ekologisia tekoja, kuten Suomen Romukauppiaiden liiton lanseeraama slogankin kertoo:
-Me saamme maailman riittämään.

p
Puijon Romu Oy

Rantatoivalantie 31
70900 Toivala
ma – pe 8 – 16
puh. 029 1933 670
info@puijonromu.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.