Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Siilinjärvellä elämä on kohdallaan

Henkilöt, Muut

Siilinjärvellä on kaikki, mitä tarvitaan hyvään elämiseen. Siltä tuntuu Ahmolle perheineen asettuneesta Niina Raatikaisesta. Alun perin Kuopiosta lähtöisin oleva Raatikainen kävi kokeilemassa elämää ruuhka-Suomessa, mutta lopulta veri veti takaisin.

Raatikaisilla riittää normaalia lapsiperheen tohinaa, siitä huolen pitävät 3-, 5- ja 7-vuotiaat lapset sekä omakotitalon remonttiprojekti ja työelämä. Perheellä on kuitenkin syytä tyytyväisyyteen. Onni on oma koti, jonka läheltä löytyvät palvelut sekä läheisten turvaverkko. Arki ei ole samalla tapaa hektistä kuin suuremmissa kaupungeissa.
– Olen asunut 25 ensimmäistä vuotta Kuopiossa ja vuonna 2006 muutin työn ja rakkauden perässä Espooseen. Sieltä muutimme Lahteen, kunnes esikoisen synnyttyä halu palata Savoon kasvoi. Se, että muutimme juuri Siilinjärvelle viitisen vuotta sitten, oli alun perin sattumaa, Raatikainen kertoo.
Perhe löysi väliaikaisen kodin Vuorelasta ja siellä asuessaan he tykästyivät kunnan hyviin palveluihin ja elämänmenoon. Lopulta oma koti ostettiin Ahmolta neljä vuotta sitten.

Rauhallista elämää palvelujen äärellä

Kun kokemusta asumisesta on pääkaupunkiseudulta ja isommista kaupungeista, voi vertailla, miltä Siilinjärvellä asuminen tuntuu.
– Etelä-Suomessa arki oli hektistä, syke päällä koko ajan. Lenkilläkin ympärillä oli meteliä. Tein itse kaupan alan asiakaspalvelutyötä, joten vilkkaiden työpäivien vastapainoksi kaipasin rauhaa. En tiedä, tunnistavatko suurkaupungissa ikänsä asuneet, mitä häly tekee ihmiselle? Täällä Siilinjärvellä pystyy elämään rauhassa ja rauhoittumaan esimerkiksi luonnon helmassa, Raatikainen miettii.
Aktiivinen perhe liikkuukin mielellään yhdessä ja viettää lasten kanssa aikaa esimerkiksi leikkipuistoissa. Nykyään Raatikainen työskentelee Siilinjärven kunnan sivistystoimessa toimistosihteerinä. Työssä yhdistyvät aiempi työkokemus sekä lapsirakkaus.
– Kun näin työpaikkailmoituksen, tiesin heti, että tuon työn minä haluan. Tuntui ihan ihmeelliseltä, että se löytyi omasta kunnasta!
Työmatkoihin ei siis tarvitse varata aikaa ja muutkin palvelut, kuten päiväkoti ja koulu löytyvät läheltä.
– Nyt kun esikoinen lähti kouluun sen vasta ymmärtää toden teolla, kuinka hienoa on, kun koulu on kivenheiton ja turvallisen koulumatkan päässä. Muutenkin tuntuu, että lapset ja nuoret otetaan kunnan palveluissa hienosti huomioon.

Siilinjärvellä puhalletaan yhteen hiileen

Palvelutarjonta on muutenkin monipuolinen, kaikki perustarvikkeet elämiseen löytyvät. Jos joskus hankintalistalla on jotakin erikoisempaa, ovat liikenneyhteydet hyvät.
Siilinjärven yhteishenkeä Raatikainen kehuu erityisesti.
– Täällä puhalletaan yhteen hiileen. Siilinjärvi tuntuu hyvällä tavalla pienemmältä kunnalta kuin mitä se onkaan. Tuntuu, että muualta tulleetkin otetaan täällä hyvin vastaan. Itsekin olen saanut jo kuulla olevani oman kylän tyttöjä!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.