Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Siilinjärvellä viihtyvät myös yritykset

Asiantuntijapalvelut

Työllisyyden näkökulmasta tarkasteltuna Siilinjärvellä pyyhkii hyvin. Siilinjärvi on ikärakenteeltaan nuorekas kunta, jossa asuu paljon työikäistä väestöä ja lapsiperheitä. Siilinjärvi on myös houkutteleva kunta yrityksille. Paikkakunnalta löytyy Yaran, Hydrolinen ja Lujabetonin kaltaisia, isoja työllistäjiä, kuten myös pienempiä teollisuusyrityksiä. Esimerkiksi metalliteollisuus on vahva ala, lisäksi Siilinjärvellä on paljon oman alansa ehdotonta kärkeä edustavia yrityksiä, joiden vienti kohdistuu ennen muuta ulkomaille.
Siilinjärven elinvoimaisuutta lisää myös lentokenttä sekä Karjalan lennosto, joka on yksi merkittävimmistä kunnan työllistäjistä.

Hyvä työllisyystilanne

Pohjois-Savon TE-toimiston osaamisen kehittämisen palvelujohtaja Päivi Halonen kertoo, että väestörakenteen pohjalta tarkasteltuna siilinjärveläiset ovat keskimääräisesti hyvin koulutettuja. Työttömyysaste on noin seitsemän prosentin tietämissä, mikä on selvästi maakunnan keskiarvoa alhaisempi luku. Ajoittain työvoiman saatavuudessa voi ollakin kohtaanto-ongelmia.
– Esimerkiksi metalliteollisuus on suhdanneherkkä ala ja työvoiman tarve voi vaihdella nopeastikin. Tarvittaessa olemme järjestäneet rekrykoulutuksia ja varsin hyvin olemmekin löytäneet opiskelijoita ja sitä kautta osaavaa työvoimaa yrityksiin.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.