Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tämä tarina on tosi

Musiikki, Tapahtumat

Keihäänheittäjä, jousiampuja, Suomi-filmin ihailtu tähti, trubaduuri ja ennen kaikkea Ihminen – tällaisena muistavat Tapio Rautavaaran ne suomalaiset, jotka ehtivät hänet henkilökohtaisesti tavata. Moni kohtaamisista on ollut pelkkä ohimenevä hetki, joka kuitenkin on jättänyt unohtumattoman muiston kansanomaisesta ja vaatimattomasta, mutta samalla karismaattisesta miehestä. Populaarikulttuuria käsitteleviä kirjoja aiemminkin kirjoittaneet Hannu Ignatius ja Tomi Lindblom ovat tarttuneet aiheeseen, joka yhdistää lukemattomia suomalaisia ja joka muistuttaa ajasta, jonka yhteisöllisyyttä ja lauluja moni kaipaa

Tapsa – Koko kansan reissumies -kirjan Kuopion julkistustilaisuus pidetään reissumiehen imagoon ja laulujen henkeen parhaiten sopivassa paikassa, eli Rautavaaran keikka-aikojen henkeä ilmentävässä muikkuravintola Sampossa missä Tapsa itsekin aikoinaan vieraili kerran jos toisenkin. Tilaisuus on perjantaina 25.9. klo 18.

Rautavaara-kirjan lisäksi mukana on myös kirjailija Jouni Tossavainen uusimman romaaninsa -Taistelevat metsot- tiimoilta. Kirja kuvaa Ferdinand von Wrightin elämäntarinaa sekä taiteilijantärkeimmän taulun syntyä Haminalahden maisemissa.

Mukana illassa on myös Lauri Hein esikoisrunoteoksen Paperi – lalivit (Poesia 2020). Hyväntuulisissa runoissa maailma tarkkailee itseään sekä teleskoopilla että mikroskoopilla.

Illan musiikista vastaa Faarao Pirttikangas, Kuopiossa juontajana Olavi Rytkönen. Mukana on myös Aviador-kustantamon edustaja Vesa Tompuri. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.