Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Toimitilat tämän päivän tarpeisiin

Asiantuntijapalvelut

Mirjam Serg (vas.), Janne Kasurinen ja Hanna Purdy ovat innoissaan eläinlääkäriaseman uusien tilojen valmistumisesta.

Tilaa elää ja yrittää, sitä Siilinjärvellä riittää. Elinkeinopäällikkö Pekka Turunen kertoo, että tilanne niin liiketilojen kuin tonttienkin suhteen on kunnassa hyvä. Monipuolisia vaihtoehtoja riittää, samoin kysyntää. Esimerkiksi Rissalan yrityskylään nousevat uudet toimitilat kansainväliselle AGCO yhtymän Valtralle ja Avesco Oy:lle, joka edustaa Caterpillar-työkoneita. Siilinjärvellä on mahdollisuuksia monenlaiselle yrittäjyydelle ja monenlaiseen työntekoon.
– Siilinjärvellä on tarjota erittäin potentiaalisia sijoittumisvaihtoehtoja. Vaikka olemme itsenäinen kunta, kuulumme tiukasti kasvavaan ja kehittyvään Kuopion seutuun. Tarjolla liike- ja toimistotiloja niin keskuskorttelissa kuin Yrityskeskus Innocumissakin, Turunen kertoo.

Aina lähellä

Keskustassa torin ympäriltä löytyy yksityisomisteisia liiketiloja muun muassa Siilintorilta,linja-autoasemalta ja Alexin kiinteistöstä.
– Omistajat ovat viestineet, että tiloja ollaan myös valmiita muuntamaan yrityksen käyttöön ja tarpeisiin sopivaksi tarpeen vaatiessa.
Myös Innocumissa on sopivia tiloja niin etätyöpistettä kaipaaville kuin kokonaisilleyrityksillekin. Työtiloilta kaivataan nyt ennen
kaikkea joustavuutta. Monenlaiset työnteon hybridimallit, joissa työskennellään sekä etä- että lähityöpisteissä ovat tätä päivää. Innocum tarjoaakin erinomaiset, luonnonläheiset puitteet, jossa kaikki, työskentely, asuminen, päivähoito ja koulu ovat lähekkäin. Toisaalta liikenneyhteydet Siilinjärven keskustaan pelaavat erinomaisesti.
– Niille yrityksille, joille sijainti keskustassa on olennaisin tekijä, löytyy loistavia vaihtoehtoja keskuskorttelissa. Valitsitpa niin tai näin, olet vain vartin ajomatkan päässä Kuopion torilta, Turunen muistuttaa.

Eläinlääkäriasema sai uudet tilat

Yksi kesän aikana uusiin tiloihin muuttava yritys on Karvainen kaveri, jolle on valmistumassa Innocumin T2 rakennuksena tunnettuun taloon hulppeat 300 neliön tilat. Toiminta uusissa tiloissa alkaa heinäkuun alussa.
Eläinlääkärit Hanna Purdy ja Mirjam Serg eivät peittele innostustaan.
– Entisissä tiloissamme tulivat seinät ja käyttöikä vastaan. Olemme kehittäneet liiketoimintaamme voimakkaasti ja tilojen on oltava sen mukaiset. Tavoitteemme on olla alamme parhaita ja siihen tarvitaan parhaat mahdolliset tilat, he kertovat.
Uusiin tiloihin tehtiin kevään ja kesän aikana mittava remontti, jossa ne ajanmukaisestettiin ja räätälöitiin vastaamaan pieneläinklinikan tarpeita.
– Olemme viime aikoina investoineet uusiin tähystys-, ultraääni- ja röntgenlaitteisiin ja lisääntyneiden neliöiden myötä ne saadaan tehokkaasti käyttöön. Kun väljyyttä on enemmän ja tilat ajanmukaiset, on sekä eläin- että ihmisasiakkaiden asiointi ja henkilökunnan työskentely miellyttävää.
Toimitusjohtaja Janne Kasurinen kertoo, että Karvaisen Kaverin muutto on iloinen asia myös yrityskeskukselle.
– Innocum on kampusalue, jossa yhdistyvät yrittäminen, eläminen ja asuminen. Karvainen Kaveri tuo mukanaan lisää liikennettä ja palvelutasomme kasvaa. Täältä on jo nyt löytynyt hyvinvointipalveluja ihmisille, nyt niitä löytyy myös eläimille.

Uudisrakennus suunnitteilla

Tulevaisuudessa Innocum kasvaa ja kehittyy entisestään. Lähitulevaisuuden tavoitteena on uuden toimitalon rakentaminen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, se valmistuu vuonna 2023.
– Uuden toimitalon myötä pystymme tarjoamaan entistä monipuolisemmin tiloja vuokrattaviksi. Innocum on yhdistelmä nykyaikaisia toimistotiloja ja historiallisen miljöön tuomaa perinteikkyyttä. Unohtamatta suurinta vahvuuttamme, yhteisöllisyyttä.

Siilinjärven kunta
www.siilinjarvi.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.