Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tyynesti kohti uutta vuotta ja talviriehaa

Eläimet

Joulun ja uuden vuoden seutu voi olla lemmikille stressaavaa aikaa. Pieneläinvastaanotto Punaturkista löytyy kattava valikoima tyynnyttäviä vapaa-ajan tuotteita, eläintenhoitaja Ritva Heikkinen esittelee.

Pieneläinvastaanotto Punaturkki valmistautuu talveen. Tulossa on muun muassa perinteinen talvirieha. Vastaanoton henkilöstössä tapahtuu vuoden vaihteessa muutoksia.

Uusi vuosi mielletään usein lemmikille stressaavaksi juhlaksi, mutta useimmiten joulunseutu on eläimelle uutta vuotta raskaampaa aikaa.
– Jouluna reissataan ja sukuloidaan tai kotiin tulee vieraita, mikä stressaa lemmikkiä. Mielellään emme lähde määräämään rauhoittavia lääkkeitä, mutta sen sijaan myymälästämme löytyy laaja valikoima tyynnyttäviä vapaan kaupan tuotteita, toimitusjohtaja Jaana Auvinen kertoo.
Tyynnyttävistä tuotteista löytyy esimerkiksi haihduttimesta erittyviä feromonivalmisteita ja suun kautta annettavia ravintolisiä. Useimmiten helpoimmaksi on koettu käyttää tyynnyttävää maitoproteiinia sisältäviä ruokia, jotka sopivat kissoille ja alle 15 kg painaville koirille. Kaikki nämä ovat dopingvapaita ja sopivat näin ollen vaikka näyttelymatkoille käytettäväksi.

Muutoksia henkilöstössä

Pieneläinvastaanotto Punaturkissa tapahtuu vuoden vaihteessa eläinlääkärimuutoksia. Toinen yrityksen perustajista ja osakkaista, lisääntymistieteen erikoiseläinlääkäri Liisa Jalkanen jää eläkkeelle. Eläköitymisen jälkeen Jalkanen hoitaa edelleen lisääntymispotilaita sekä jonkin verran kirurgisia potilaita, mutta ei ole enää mukana päivittäisessä vastaanottotoiminnassa.
– Toisaalta vastaanotolle on palannut taas tuttuja kasvoja. Eläinlääkäri Soile Ruonala on palannut takaisin äitiyslomalta. Myös vahvuuteemme liittynyt eläintenhoitaja Ritva Heikkinen on jo monelle asiakkaalle tuttu.

Apua vähävaraisten lemmikeille

Maaliskuun 14. päivänä vietetään vuoden tauon jälkeen perinteistä Talviriehaa. Ihmisten ja eläinten yhteiseen ulkoilupäivään lähdetään Punaturkin edestä ja Houndy järjestää osallistujille alkuverryttelyn. Mukana talvitapahtumassa on myös Royal Canin.
Jokaisesta tapahtumaan osallistuneesta koirasta Royal Canin lahjoittaa kilon koiranruokaa. Lahjoitukset ohjataan Hope Säätiön kautta vähävaraisten perheiden lemmikeille.
– Tervetuloa siis sankoin joukoin osallistumaan tapahtumaan sekä tekemään samalla yhteistä hyvää. Seuraa ilmoitteluamme Facebookissa, johon lisäämme tapahtuman tarkemmat tiedot ja aikataulun, Auvinen muistuttaa.

Eläinlääkäri Soile Ruonala on palannut jälleen vastaanotolle.

p

Pieneläinvastaanotto Punaturkki

Satamakatu 2, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.