Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uudet asuinalueet saavat lähipäiväkotinsa

Lapset, Muut, Rakentaminen ja remontointi

Kun lasten päiväkoti on lähellä, helpottuu työssäkäyvän perheen arki. Siilinjärven Toivalaan rakentuvan Pyöreälahden asuinalueen lähipalvelut paranevat entisestään, kun uusi päiväkoti avaa ovensa tammikuussa 2020. Touhula Pyöreenlahti on viisiryhmäinen liikuntapäiväkoti. Päiväkodissa lapsia innostetaan päivittäin liikkumaan luovasti ja monipuolisesti. Liikunnallisen toiminnan avulla luodaan hyvää perustaa terveille elämäntavoille. Liikuntapäiväkodissa lapsilla on myös mahdollisuus tutustua eri liikuntalajeihin.
Päiväkotia rakennetaan parhaillaan ja hoitopaikkaa voi jo hakea.
Pyöreälahden ensimmäisen alueen rakentaminen aloitettiin vuonna 2016 ja vuonna 2018 käynnistettiin toinen vaihe. Molemmilla alueilla on vielä vapaita tontteja.

Taivallahteen musiikkipäiväkoti hirrestä

Siilinjärvellä rakennetaan myös Taivallahdessa ja Panninniemessä. Kirkonkylän läheisyydessä sijaitsevan Taivallahden ensimmäiset 16 tonttia olivat jaossa viime keväänä. Alueelle syntyy 500 – 650 asukkaan pien- ja omakotitaloalue. Myös sinne on suunnitteilla päiväkoti. Pilke Päiväkodit Oy avaa musiikkipäiväkoti Nuotin elokuussa 2020. Päiväkotiin tulee paikat 76:lle 0 – 6 -vuotiaalle lapselle. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.
Tulevassa päiväkodissa on kiinnitetty erityisesti huomiota puhtaaseen sisäilmaan. Rakenteilla on ekologinen hirsipäiväkoti, joka noudattaa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita.

Aamu- ja iltahoitoa Leppäkaarteessa

Myös Leppäkaarteen asuinalue sai tänä syksynä uuden päiväkodin. Norlandia Poukama aloitti toimintansa elokuussa. Kyseessä on 6-ryhmäinen päiväkoti ja se järjestää päivähoitoa 0 – 5-vuotiaille lapsille. 21.10. lähtien päiväkoti tarjoaa hoitoa myös aamu- ja ilta-aikoina klo 4.45 – 22.30 välillä.
Norlandia Poukama on luontopäiväkoti, jossa lapset viedään retkeilemään luontoon. Luonnonmateriaaleja hyödynnetään myös esimerkiksi askartelumateriaaleissa. Kierrätys ja kestävä kehitys ovat teemoja, jotka näkyvät vahvasti päiväkodin arjessa ja kierrätystä opetellaan yhdessä lasten kanssa.

Palveluseteli yksityisiin päiväkoteihin

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja Susanna Lahti Siilinjärven kunnasta kertoo, että kunta myöntää palvelusetelin yksityistä varhaiskasvatusta varten. Näin päivähoito yksityisessä päiväkodissa ei muodostu perheille julkista päivähoitoa kalliimmaksi.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.