Otso Hellevuo viimeistelee annoksen. Remontin myötä myös keittiötilat saivat uuden järjestyksen.

 

Mustalla Lampaalla on pitkä historia. Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön. Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 noiden upeiden holvikaarten ylle nostettiin Gourmet-kyltti. Ravintolan nimeksi tuli Musta Lammas, joka on siitä asti vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.
Ravintolapäällikkö Kata Shecter kertoo että Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat Mustan Lampaan keittiön inspiraation lähteenä.
– Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Uskomme, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita.

Seikkailulle viinien maailmaan

Ravintola Mustan Lampaan jokainen ruokalaji valmistetaan alusta loppuun ravintolan omassa keittiössä parhaista raaka-aineista, joista esimerkiksi monet marjat ja yrtit ovat henkilökunnan itse luonnosta poimimia. Useasti vaihtuvat Yllätysmenu ja Menu Musta Lammas antavat mahdollisuuden nauttia aina uusista ihanista makuelämyksistä. Keväällä remontoitu ravintola panostaa nyt entistä enemmän myös viineihin.
– Viini on aina ollut tärkeä osa Mustan Lampaan ruokatuotetta. Nyt se on esillä entistäkin paremmin, viihtyisä aulatilamme sopii hyvin vaikka viininmaisteluhetkeen. Erikoisuutemme on Coravin, jonka avulla viiniä voi maistaa kalleimmastakin pullosta sitä avaamatta. Luvassa on kesän mittaan myös muita yllätyksiä ja erikoisuuksia, kannattaa tulla maistelemaan. Herkullisia hetkiä, toivottaa Kata Shecter.

p

Musta Lammas
Satamakatu 4, 70100 KUOPIO
puh. 017 581 0458
ravintola@mustalammas.net
www.mustalammas.net