Raimo Rantalan ja DJ Niten levynurkkaus on musamatkailijan must-kohde.

Pizzeria Väinö Kuopion rautatieasemalla on muutamassa vuodessa lyönyt itsensä läpi monenlaisten herkkusuiden kantapaikaksi. Kun nälkä yllättää kaapunnin asukkaan tai matkustavaisen, on maukas apu lähellä.

Pizzeria Väinön keittiössä pizzoja kiepauttelee Raimo Rantala, jonka kokemus pizzan teosta ulottuu kauas värikkäälle 1980-luvulle. Kun Raimo on töissä keittiössä, on radio auki ja päällä joku kanavista joilta kuulee rytmiä ja beatia aikuiseen makuun.
– Moni muistaa kuopiolaisen ravintola Holvikellarin. Toimin siellä tiskijukkana 1970-luvun lopulla eli lajinsa tuli pyöreitä muotoja käsiteltyä jo ennen pizzan saapumista elämääni. Hyvän musiikin kunniaksi pystytimme yhdessä DJ Niten kanssa Väinön salin itälooshiin pienimuotoisen levy- ja julistenäyttelyn. Se on kiinnostanut kovasti asiakkaita ja on varmasti rautatieaseman kuvatuin nurkkaus nykyään. Pizzakin kuulemma maistuu siellä musikaalisemmalle kuin muissa pöydissä, Raimo velmuilee.

Parkkitilaa ja monipuolista purtavaa

Pizzeria Väinöön on mukava piipahtaa kaupunkiajelullakin. Ulko-ovea vastapäätä löytyy viisi puolen tunnin parkkiruutua. Pizzaa haetaan pikaisesti, mutta joskus on mukava perehtyä listaan ihan ajan kanssa. Syytä onkin, Väinön pizzalistalla on peräti 24 tuotetta!
– Pizzalista on täynnä omalla reseptillä leivottuja, luonteikkaita pizzoja monipuoliseen makuun vegaaneja ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavia unohtamatta. Pizzan lisäksi löytyy raikkaita salaatteja, maittavia leivonnaisia ja keittolounaita. Lounasaikaan pizza ja limu irtoaa sopuhintaan 7.40 euroa, Raimo Rantala muistuttaa.
Väinön tiloissa onnistuvat mainiosti myös kokoukset ja pienet juhlat. 80 neliön tunnelmallinen kokouskabinetti palvelee joustavasti. Saman katon alta löytyy myös edullista majoitusta, eli rautatieasemalta löytyy nykyään todellinen monipalvelupiste yhtä lailla kaupungin asukkaille kuin Kuopiossa vierailevillekin.

p

Pizzeria Väinö
Asemakatu 1, 70100 Kuopio
puh. 040 0405252
ma – pe klo 10.30 – 19.00,
la 11 – 19, su 11 – 19
Pizzauuni kuumana ma – pe klo 10.30 – 19
www.pizzeriavaino.fi
Meidät löydät myös facebookistaot