Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Joko olet maistanut Kolmen Koon Kalapihvejä?

Elintarvikkeet, Päivittäistavarat

Kolme koota eli Kauppias Sirpa, Kokki-Aki ja Kalastaja-Ilkka.

Nyt niitä saa, nimittäin Kallaveden Järvikalapihvejä! Paikallisten osaajien yhteystyönä syntyneet herkulliset pihvit löytyvät K-Market Kalakukosta ja K-Market Neulamuikusta.

Kun kauppojen nimet ovat kalahenkisiä ja kauppiaankin nimi Karppi, on jo suorastaan velvollisuus tarjota asiakkaille parhaita mahdollisia kalaherkkuja. Uusi idea syntyi Sirpa Karpille Kuopion kauppahallissa, jossa hän maistoi kalastaja Ilkka Launosen herkullisia järvikalapihvejä.
– Näitä pitää saada kauppaan myyntiin, ajattelin heti. Tiimiin tuli mukaan Aki Hiltunen ja saimme paikallisin voimin ja yhteistyöllä kehitettyä asiakkaille uuden tuotteen. Näin meillä on hieno mahdollisuus nostaa esille pohjoissavolaisia, puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita sekä vahvaa ruokaosaamista, K-Market Kalakukon ja K-Market Neulamuikun kauppias kertoo.

Savukalaa, juustoa ja mausteita

Kolmen koon tiimi: Kalastaja-Ilkka, Kokki-Aki ja Kauppias-Sirpa ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka koronan aikana läheisyys, ympärillä olevat ihmiset ja paikalliset toimijat ovat tiivistäneet rivejään.
– Halu auttaa pientä on noussut monelta suunnalta, ja mekin haluamme osoittaa tukemme Kallaveden äärellä toimiville yrittäjille. Yhteistyömme sujuu mainiosti: Ilkka kalastaa, Aki valmistaa pihvit ja minä myyn ja markkinoin. Näitä pihvejä onkin helppo myydä, sillä ne ovat kerrassaan hyvänmakuisia.
Pihvit valmistetaan Pohjois-Kallaveden järvikaloista, esimerkiksi säyneestä, lahnasta ja hauesta, mitä Ilkan verkkoon sattuu kullakin viikolla uiskentelemaan. Savustetusta kalasta valmistetut pihvit on maustettu juustolla, tillillä ja muilla mausteilla. Pihvejä on saatavissa sekä erikseen pakattuna että valmisannoksina.
Lisäksi molemmissa marketeissa on on jäiden tultua saatavilla kuha- ja ahvenfileitä vakuumiin pakattuna, suoraan kalastajalta.

Voimaeväät salille, herkut leffaan

Sirpa Karppi aloitti K-Market Kalakukon kauppiaana kesällä. Hän kertoo, että K-Market Kalakukon asiakaskunta jakaantuu neljään osaan: lähiympäristön asukkaat, lounasasiakkaat, kuntosalitreenaajat sekä leffassa kävijät. Kalakukon tuotevalikoima onkin poikkeuksellisen monipuolinen ja palvelee kaikkia asiakasryhmiä.
– Meiltä löytyy tosi hyvät leffaherkut. Perinteisten karkkien lisäksi myös sipsi- ja pähkinävalikoima on monipuolinen. Pähkinöitä riittää purtaviksi, sillä myymme vuodessa yli tuhat kiloa pähkinöitä! Kuntosalikävijöille meiltä löytyy puolestaan laaja valikoima palautus- ja urheilujuomia. K-Marketin normaalin päivittäistuotetarjonnan lisäksi tarjolla on monipuolinen valikoima lounaita, muun muassa Koivumäen kartanon ravintolan valmisannokset, hän vinkkaa.
Kauppias iloitsee siitä, että kauppaan tulee asiakkaiden tuotetoiveita tiuhaan tahtiin.
– Kerro toiveesi kassalla, toteutamme asiakkaiden toivomuksen aina, kun se suinkin on mahdollista. Vastaamme toiveisiin ja laitamme toiveet nähtäville kahvion seinälle, jotta muutkin asiakkaat näkevät mitä kaikkea olemme tilanneet. Jos jotain ei löydy, niin hommataan!

Herkulliset Kolmen Koon Järvikalapihvit syntyvät savustetusta Pohjois-Kallaveden kalasta, Sirpa Karppi kertoo.

 

p
K-Market Kalakukko

Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio
(Kauppa- ja Viihdekeskus Minna)
ma – pe 7 – 21, la 10 – 21, su 12 – 20
puh. 010 574 2540
www.k-market.fi/kaupat/kalakukko
Myös Facebook, Instagram ja TikTok

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.