Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kesä täynnä maukkaita ravintolaelämyksiä

Ravintolapalvelut

Isä Camillon patiolle yhteiskuvaan kiiruhtivat Erkka Isotalo, Anna Antinjuntti ja Eeva Mertanen, alarivissä Niina Huttunen ja Veera Heinonen.

Isä Camillo, Pannuhuone Gust. Ranin, Musta Lammas ja Puijon Maja, Torniravintola sekä Tornikahvila avasivat kesäkuussa ovensa haastavan kevään jälkeen valmiina palvelemaan entiseen malliin. Tänä kesänä nautitaan lähiruoasta ja -juomasta, hyvästä palvelusta ja ainutlaatuisesta miljööstä niin Puijolla kuin Kuopion keskustassakin.

Tunnetuista syistä haasteellisen kevään jälkeen kesä koitti Kuopioon, pitkästä aikaa jopa aurinkoisena ja helteisenä. Ravintolamestareiden ravintolatoiminta sopeutui kevään erikoisoloihin erityisjärjestelyin, mutta nyt katseet on suunnattu vahvasti tulevaan. Toimitusjohtaja Eeva Mertanen ei murehdi menneitä, nyt tarjotaan taas kaupungin maukkaimpia ravintolaelämyksia suurella sydämellä.
– Oli mahtava tunne kutsua kesäkuun alussa henkilökuntaa töihin ja ryhtyä taas täysillä siihen, minkä meidän tiimi takuulla osaa. Kesää vetää kokenut ja todella ammattitaitoinen ryhmä, joka hallitsee kiireistenkin hetkien tilanteet ja varmistaa, että palvelu pelaa aina hyvin. Suurkiitos kuuluu tietenkin myös asiak-kaillemme, jotka ottivat kevään take-awayn ja muut palvelut omakseen ja ovat nyt tulleet porukalla nauttimaan kesästä kanssamme, Eeva kertoo hymyillen.

Hyvässä seurassa Isä Camillon Patiolla

Isä Camillon patio on todellinen hellekesän keidas keskellä kaupunkia,
uudistuneen Snellmaninpuiston vieressä Kauppakadulla. Patio uudistui entistäkin viihtyisämmäksi kesän 2019 terassikaudeksi. Tilavalla patiolla on tarjolla myös lounasta aina sään salliessa. Upea miljöö, maukas ruokalista, laaja juomavalikoima ja lämminsydäminen asiakaspalvelu varmistavat viihtyisän hetken pation lehmuksien alla. Isä Camillon ravintolapäällikkö Niina Huttunen kertoo kesäkansan ottaneen pation todella omakseen.
– Kun kesäkuun alussa ravintolat taas saatiin avata normaalimpaan tyyliin, on vilinää riittänyt niin lounasaikaan kuin iltaisinkin. Kelit ovat suosineet mukavasti ja pation tunnelma on juuri sellainen kuin olimme sitä uudistaessamme ajatelleetkin. Sisätilat ovat nekin käytössä yhtä lailla ja kelien vaihdellessa palvelemme salin puolella aivan normaalisti, Huttunen kertoo.

Puijo on nyt myötätuulessa

Kuluneen vuoden aikana Puijolla on tapahtunut paljon. Vuosi sitten Puijon Maja, Tornikahvila ja Torniravintola siirtyivät Ravintolamestareille, ja heti ensimmäisenä kesänä saatiin aivan uusi ilme. Ravintolapäällikkö Sari Masanen ja keittiömestari Janne Tirri henkilökuntineen ovat valmiina vastaanottamaan kesän ja syksyn vieraat.
– Puijon luontoon ja paikallisuuteen nojaava uudistunut ilme on saanut asiakkailta varauksettoman lämpimän vastaanoton. Tarjolla on tyylikästä nostalgiaa modernilla twistillä. Koronakevään aikana ihmiset lähtivät luontoon ja sama trendi jatkuu yhä. Nyt on kiva palvella monipuolisesti kaikkia Puijolle saapuvia, niin kuopiolaisia kuin matkailijoitakin. Hellekesän iloksi saatiin oma jätskikioskikin tornin juureen ja tornistahan löytyy sitten herkkuja moneen lähtöön. Romanttinen illallinen tiistaista lauantaihin palvelevassa Puijon Torniravintolassa auringonlaskua katsellen on muuten sellainen supervinkki, jota ei muualla Suomessa voi antaa. Häitäkin on tornissa ja Majalla jo järjestetty, eli taikaa tässä maisemassa on. Kun tätä maisemaa katsoo, näkee kaikkien lähituottajiemme tilat, joista raaka-aineet Puijon keittiöön tulevat, Sari ja Janne kertovat Puijon kesästä ja vinkkaavat heinäkuun lounaasta torniravintolassa.
Lounasta on tarjolla kello 11 – 14, lounasasiakkaille tornin hissilippu on vain
4 euroa. Vaihtuva kolmen ruokalajin lounas Suomen upeimmissa lounasmaisemissa on hinnaltaan vain 25 euroa.

Musta Lammas yllättää taas

Ravintola Musta Lammas Satamakadulla on kuopiolaisen ravintolakulttuurin kiistaton klassikko. Neljä kertaa vuodessa vaihtuva ruokalista ja teemaviikot antavat mahdollisuuden nauttia aina uusista ihanista makuelämyksistä. Ravintola Musta Lammas on hyväksytty gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs’n kilpiravintolaksi. Ruokavuoden eri sesongit, pohjoissavolaiset metsät, pellot ja puhtaat järvet ovat keittiön tärkeimmät innoituksen lähteet. Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät tuottavat Mustalle Lampaalle maailman parhaat raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin. Ravintolapäällikkö Anu Heiskanen toivottaa kesän ja syksyn herkkusuut tervetulleiksi helteelläkin vilpoisaan kellariravintolaan.
– Juhannuksen jälkeen palvelemme keskiviikosta lauantaihin, avaamme ovet klo 17 aikaan. Pöytävaraus on suositeltava, koska asiakaspaikkoja on rajallinen määrä. Huippusuosittu yllätysmenu on edelleen yllätyksellinen, sillä keittiömestari Jere Hakkaraisen luovuus on taas loihtinut meille aivan uusia makuja. Jeren keittiötiimi pistää joka ilta parastaan, eli luvassa on takuulla maistuvia iltoja, Anu lupaa.

Puijon torniin kipusi Torniravintolan, Tornikahvion ja Puijon Majan henkilökunta. Vasemmalta ravintolapäällikkö Sari Masanen, Roosa Väisänen, Minna Hämäläinen, Hanna Toivanen ja Arthur Thure, edessä alhaalla keittiömestari Janne Tirri ja Matti Soininen.

Yllätysmenu piristää kesäiltaa. Luvassa on upeita makuja, toivottavat Mustan Lampaan ravintolapäällikkö Anu Heiskanen ja keittiömestari Jere Hakkarainen.

p
Puijon Maja

Puijontie 135
70100 Kuopio
puh. 044 581 0455
Ryhmävaraukset, kokoukset ja
yksityistilaisuudet:
myynti@ravintolamestarit.net
044 581 0453

Torniravintola

Varaukset:
044 581 0455
Tornikahvila
puh. 044 581 0455
ma – su 10 – 18
ravintolat@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi/ravintolat

Ravintola Isä Camillo

Kauppakatu 25 – 27
puh. 017 581 0450
isacamillo.net

Ravintola Musta Lammas

Satamakatu 4
puh. klo 16 alkaen 017 581 0458
ravintola@mustalammas.net
mustalammas.net
myynti@ravintolamestarit.net
Katso päivitetyt aukioloajat
www.ravintolamestarit.net
ja ravintoloiden omat facebook-sivut!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.