Kummisedässä nautitaan kesällä grilliherkuista myös lounaalla. Alkupalat noudetaan Kummin aittaan katetusta monipuolisesta noutopöydästä.

Kummisedän kesässä grillataan ja nautitaan kesätunnelmasta terassilla. Suosittu grillilounas tekee paluun juhannuksen jälkeen. Sadesääkään ei estä kesäistä lounashetkeä, kiitos viihtyisän, katetun terassin ja Kummin aitan. Lounasta tarjoillaan 28.6. – 5.8. maanantaista lauantaihin klo 11.30 lähtien.

Kummisedässä tarjotaan grillilounasta kuudentena kesänä. Keittiömestari Kalle Jälänne kertoo, että grillilounas on tullut vuosi vuodelta suositummaksi. Laadukas grilliruoka ja Kummisedän ainutlaatuinen miljöö keskellä kaupunkia ovat kesästä nauttimista parhaimmillaan.
– Sana on kiirinyt myös kaupungin ulkopuolelle ja monet matkailijat ja ohikulkumatkalla olijat ovat löytäneet meille nauttimaan terassin tunnelmasta ja herkullisesta ruoasta, Jälänne kertoo.

Monipuolisia makuja ja luomuruokaa

Alkupalat noudetaan Kummin aittaan katetusta noutopöydästä ja lämmin ruoka tulee suoraan grillistä. Monipuolisella lounaslistalla on valittavana aina liha-, kala-, kana- ja kasvisvaihtoehto. Tarjolla on pääasiassa välimerellisiä makuja, mutta myös aasialaisia vivahteita. Ruokaa valmistettaessa käytetään laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita.
– Kotimaisuuden lisäksi suosimme luomuruokaa. Kummisetä sai ensimmäisenä yksityisenä ravintolana Portaat luomuun -sertifikaatin, jonka edellytyksenä on, että riittävä määrä raaka-aineista on luomua, yrittäjät Petra Savolainen ja Jussi Vahteristo muistuttavat.

Heinäkuussa pihvejä Amerikan malliin

Kummisedän terassi on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Terassi on katettu, joten pieni sadekuuro ei haittaa. Kurjemmalla säällä pystyy ruokailemaan myös Kummin aitassa, joten sään armoilla ei tarvitse olla.
– Terassimme on suosittu, idyllinen paikka ja viime kesänä se äänestettiin Kuopion parhaaksi. Terassillamme on myös pöytiin tarjoilu, Kummisedästä muistutetaan.
Terassille on helppo poiketa myös kesätapahtumien yhteydessä. Viinijuhlien teemana oleva Amerikka näkyy myös Kummisedän grillimestareiden kesäsuunnitelmissa.
– Viinijuhlien aikaan grillaamme pihviteemalla. Teemme yhteistyötä Atrian kanssa ja a la carte -listamme täydentyykin heinäkuussa laadukkailla pihveillä. Tervetuloa nauttimaan kesästä ja hyvästä kotimaisesta grilliruoasta!

Grillikauden avajaisia vietettiin toukokuussa Syödään yhdessä -tapahtumassa yhteistyössä Savon Keittiömestareiden ja Rôtisseurien kanssa. Keväisestä päivästä nautiskelivat myös Jere Hyttinen (vas.), Kalle Jälänne, Petra Savolainen ja Henri Kosunen.

p

Ravintola Kummisetä
Minna Canthin katu 44,
70100 Kuopio
puh. 017 369 9880
Ajalla 28.6. – 5.8.
ma – la 11.30 – 24
Muina aikoina: ma 16 – 21 ,
ti – to 16 – 22, pe – la 15 – 02
ravintola@kummiseta.com
www.kummiseta.com
Myös Facebookissa