Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Mies, tunne sydämesi!

Apteekit, terveys ja kauneus

Nykyaikaisin tutkimusmenetelmin on mahdollista selvittää esimerkiksi verisuonten kuntoa tai kohonnutta diabetes- tai sydänkohtausriskiä, erikoislääkäri Markku Hyvönen esittelee.

Sydämen ja verisuonten terveydestä kannattaa pitää huolta. Nykyaikaisilla tutkimuksilla Puijonlaakson lääkärikeskuksessa esimerkiksi sydänkohtaus- ja diabetesriskin voi todeta helposti yhdellä näytteellä.

Erityisesti miehet ovat yleensä hieman laiskoja käymään terveystutkimuksissa ainakaan ennakoivasti, vaikka usein olisikin syytä.
Puijonlaakson lääkärikeskuksella on vahva kokemus sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Verinäytteestä tehty Hertta-testi mittaa riskiä sydänkohtauksen ja kakkostyypin diabetekseen.
Tässä Suomessa kehitetyssä testissä käytetään laboratoriossa otettavaa näytettä. Mikäli riski on kohonnut, siitä on hyvä tietää ennakkoon, jolloin elämäntapamuutoksilla voi olla vielä mahdollista ehkäistä sairastumista.
- Mitä aikaisemmin kohonnut riski sydänkohtaukseen tai diabetekseen huomataan, sitä paremmin ongelmia voidaan ehkäistä. Testin tulosten perusteella voimme sopia tapauskohtaisesti parhaasta hoitomuodosta, yleislääketieteen erikoislääkäri Markku Hyvönen kertoo.

Tärkeää tietoa verisuonten tilasta

Puijonlaakson lääkärikeskus on monipuolisia lääketieteellisiä tutkimuksia ja hoitoja tekevä yksityinen lääkäriasema. Hertta-testin lisäksi palveluihin kuuluu myös muun muassa verisuonitutkimus, joka selvittää verisuonten tilan.
Iän myötä verisuonten kimmoisuus ja joustavuus heikkenee. Kun verisuonesta tulee kovempi, voimistuvat veren paineaallot. Ne yhdistettynä korkeaan verenpaineeseen tuottavat kovan rasituksen aivoille ja munuaisille.
Hyvönen korostaa, että kohonneeseen verenpaineeseen pitää suhtautua vakavasti. Liikunta ja ruokavalio ovat ennaltaehkäisevistä keinoista tärkeimmät tämän ja monen muun terveysriskin osalta.
– Moni syö suolaa tietämättään liikaa, joten ostoksilla kannattaa suosia sydänmerkillä varustettuja tuotteita, Hyvönen muistuttaa.

p
Puijonlaakson lääkärikeskus

Kiekkotie 2, 70200 Kuopio
puh. 017 282 8244
markku.hyvonen@fimnet.fi
www.puijonlaaksonlaakarikeskus.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.